Concurs de Enduro, lângă Oradea

Data publicării:
concurs enduro

Cei mai buni rideri Enduro s-au întrecut în weekend în apropiere de Oradea. Pasionații de mountain-bike au avut de înfruntat cinci probe speciale într-o competiţie extrem de solicitantă. În acelaşi timp competitorii spun că acest sport este costistor: o bicicletă performantă costă cel puţin 3.000 de euro și nici echipamentul de protecție nu este tocmai ieftin.

Printre cei care s-au aliniat la startul categoriei Elite a concursului de Enduro s-a aflat şi Remus Bonta. Originar din Râşnov, este obişnuit cu drumurile pe bicicletă pe potecile periculoase, din inima muntelui. Pasionat de senzaţiile puternice oferite de traseele dificile, recunoaşte că enduro este un sport foarte costisitor: doar în echipamentul de protecție a investit 2 mii de lei.

"- Papucii care sunt foarte importanți, genuchiere și cască, apoi armura și cotierele. Biciclete sunt foarte scumpe.
- Cât costă?
- În jur de 5000 de euro."

În total, în competiţia organizată în weekend într-o pădure de lângă Oradea s-au înscris peste 100 de bikeri din toată țara. Unii fac asta de mai bine de 10 ani alții sunt consideraţi încă "boboci". Fiecare a încercat să demonstreze că este cel mai bun în stăpânirea bicicletei pe un traseu plin cu obstacole.

"Traseele de enduro sunt între cross country și down hill, așa că au nevoie de ambele să poată și pedala și să poată și aborda coborâri tehnice cu porțiuni de sărituri", spune Marius Pop, biker din Bistrița.

"- În unele zone este destul de dificil: am avut și câteva căzături, dar e ok.
- Nu îți este frică?
- Am puține emoții", recunoaşte altul.

În funcție de experiență, concurenții au fost împărţiţi în cinci categori: Feminin, Juniori, Elite, Masters și Hobby.

"Avem cinci speciale de coborâre, se cronometrează doar coborârile. Este un concurs gen gravity, deci puțin mai dificil, mai extrem. Traseele sunt împărțite avem cinci trasee cu lungimi între 2 kilometri și 700 de metri - cel mai scurt", a detaliat Fabian Istvan, organizatorul competiţiei.

Câștigătorii celei de-a treia ediţii a concursului Thermal Enduro au fost recompensați cu diplome, premii și cupe.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri