Consult la distanţă. Pacienţii pot trimite medicilor radiografii dentare prin email

Data publicării:
stomatologie

Stomatologii români au un motiv în plus să-şi consulte zilnic căsuţa de e-mail. Pacienţii au început să le trimită online radiografii dentare panoramice, pentru diagnostic şi ofertă de preţ.

"Știu din timp ce tipuri de tratament pot urma și pot afla din înainte să vin la medic cât mă costă."

"Oricând pot trimite un mail să aflu părerea medicului stomatolog despre problemele mele dentare."

"Pacientului i se oferă mai multe variante de tratament, de la cele simple la cele complexe. El trebuie să conștientizeze fiecare etapă de tratament, durata acestuia și, desigur, se pot face și costurile estimative", explică dr. Violeta Buzguța, medic stomatolog.

Melinda Eams are 32 de ani și locuieşte în Anglia. A aflat că şi cabinetele din Oradea fac oferte pe baza unor radiografii panoramice trimise pe mail aşa că s-a hotărât să profite de preţurile mai mici din România.

"Este foarte bine să putem să trimitem e-mailuri, să pot să trimit datele, să fac programări, să trimit radiografii, este excelent. Comparativ cu Anglia, prețurile nici nu se compară, dar serviciile sunt foarte bune."

"Pacienții străini sunt obișnuiți cu această metodă care a ajuns și la noi în țară. Serviciile noastre de medicină dentară sunt cu 80-90% mai ieftine, iar raportul preț calitate le este convenabil", arată dr. Diana Abrudan, medic stomatolog.

Conform datelor Asociaţiei Române de Turism Medical, pacienţii din străinătate cheltuie în medie 3200 de euro pe tratamente medicale. 70 la sută dintre ele sunt intervenţii stomatologice.

În ţară, radiografiile dentare nu costă mai mult de 50 de lei. Pentru a le putea trimite pe email, pacientul trebuie să le facă o fotografie cu telefon. Antecalculaţia şi diagnosticul preliminar sunt asigurate gratuit de stomatologi.

Reporteri: Mariana Gurgu, Laura Breb
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri