Continuă blocajul în CJ Bihor. A şasea şedinţă consecutivă care nu se ţine

Data actualizării: Data publicării:
CJ Bihor sedinta ratata

Nici măcar a şasea şedinţă nu a fost norocoasă pentru conducerea Consiliului Judeţean Bihor. Consilierii PNL au boicotat şedinţa extraordinară convocată pentru această dimineaţă, astfel că în lipsă de cvorum, aceasta a fost închisă. A fost cea de-a şasea la care liberalii fie au absentat, fie nu au votat ordinea de zi.

"N-avem cvorumul necesar şedinţei şi dorim atunci şi stabilesc să o închidem. Este al... şaptelea? Este a şasea convocare fără succes în care colegii sau nu vin sau fac tot posibilul şi opresc ordinea de zi", a declarat Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor.

Blocajul a început acum trei săptămâni, când PSD a retras sprijinul politic consilierei Ana Maria Tiron. De atunci, raportul de forţe din CJ Bihor este egal, astfel că liberalii refuză să valideze un alt consilier judeţean în locul social-democratei.

Pe lângă jocurile de culise, angajaţii consiliului şi ai instituţiilor subordonate riscă să nu primească salariile mărite pe luna septembrie, care trebuie stabilite printr-o hotărâre a administraţiei judeţene.

"Ultima hotărâre a fost că s-a stabilit salarizarea pentru lunile iulie şi august. Deci pe luna septembrie nu avem cum să le dăm că nu avem nici o hotărâre de Consiliu Judeţean privind nivelul de salarizare în luna septembrie", a explicat Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor.

"Dacă nu trece, ne oprim, probabil, aici, şi nu vor fi salarii. Angajaţii vor face şi se vor îndrepta în ce direcţie doresc după ce de şapte ori propunem pe ordinea de zi acest material", a declarat preşedintele Sandor Pasztor.

Preşedintele PSD Bihor nu s-a abţinut să trimită săgeţi către liderul consilierilor PNL, Ionel Avrigeanu.

"Am văzut că liderul grupului PNL, domnul Avrigeanu, declara ieri că nu e adevărat că se vor da salarii, dar nu se vor da salarii mărite. Ţin să amintesc tuturor, şi poate şi domnul Avrigeanu mai citeşte hotărârile care le votează, că, de fapt, nu putem da salarii."

Preşedintele Sandor Pasztor a convocat o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, pentru ora 15. Pentru a-i convinge pe liberali să participe, pe ordinea de zi vor fi trecute doar două propuneri de hotărâri menite să stabilească nivelul de salarizare a angajaţilor CJ şi din instituţiilor subordonate.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri