Contract reziliat pentru lucrările la autostrada Suplacu de Barcău-Borş

Data publicării:
autostrada 101116

Porțiunea Suplacu de Barcău- Borș a Autostrăzii Transilvania pare lovită de blestemul amânărilor. Compania Națională a Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat joi rezilierea contractului încheiat cu un consorțiu condus de firma spaniolă Corsan.

lucrari autostrada

Decizia a fost luată din cauza întârzierilor înregistrate la lucrările de execuție, au motivat reprezentanții Companiei. Aceștia i-au cerut antreprenorului să părăsească șantierul în cel mai scurt timp.

Prin contractul semnat în primăvara anului trecut, spaniolii de la Corsan-Corviam se angajau să termine cei 60 de kilometri din Bihor ai autostrăzii pentru 701 milioane de lei, până la jumătatea lui 2017. Însă, în urmă cu câteva săptămâni, și contructorii au notificat CNAIR că vor să pună capăt înțelegerii, începând cu 18 noiembrie.

Ei vor trebui să achite și penalitățile de întârziere cerute de compania de drumuri. "În conformitate cu prevederile contractuale, Compania îşi păstrează dreptul de a încasa penalităţiile de întârziere facturate către Antreprenor, din Garanţia de Bună Execuţie, în valoare de 75 milioane lei, precum şi alte despăgubiri băneşti, pentru acoperirea pagubelor ce derivă din neexecutarea obligaţilor contractuale ale Antreprenorului", au transmis reprezentanţii CNAIR.

În aceste condiții, tronsonul va fi scos din nou la licitaţie până la sfârşitul anului, urmând să fie desemnat un nou constructor până în mai 2017.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri