Contre în CJ Bihor | Liberalii acuză că bani de investiţii au fost daţi pentru salarii. "Sunt sume pentru proiecte ce nu se mai fac" - replica şefilor CJ

Data actualizării: Data publicării:
salarii CJ

S-au aprins spiritele în cadrul şedinţei ordinare de marţi a Consiliului Judeţean Bihor. Liberalii îi acuză pe cei din coaliţia PSD-UDMR-ALDE că au luat bani de la investiţii, pentru a-i direcţiona către salarii. 3 milioane de lei, mai exact. În replică, şefii CJ spun că nici vorbă de aşa ceva şi că sumele reprezintă bani pentru proiecte care fie nu se mai fac, fie sunt în stand by.

Nemulţumirile au răbufnit încă de la primul punct de pe ordinea de zi. Consilierii liberali au reacționat după ce au aflat că peste trei milioane de lei care, iniţial, aveau altă destinaţie, vor fi direcţionați către salariile angajaţilor din cadrul Consiliului Judeţean Bihor.

Ionel Avrigeanu, consilier județean PNL: "Am constatat că de la capitolul transporturi şi comunicaţii, mai exact de la drumurile judeţene ale judeţului Bihor, se ia suma de trei milioane 200 de mii de lei şi, cea mai mare parte din aceşti bani, sunt transmişi către capitolul cheltuieli cu salariile. Cea mai mare sumă la drumul Vârciorog- Dobreşti, un milion şi jumătate, patru sute de mii."

Șefii administrației județene au explicat însă că, în anumite cazuri, banii au primit altă destinaţie pentru că nu se mai face audit rutier. În cazul altor proiecte, nu a fost aprobată finanţarea, aşa că legislativul bihorean nu mai trebuie să aloce bani pentru plata contribuției proprii. Cât despre cazul drumului Vârciorog - Dobrești:

Ioan Mang, vicepreședintele CJ Bihor: "Lucrarea este în curs de licitaţie, nu s-a terminat încă procedura, ca urmare, am estimat că nu vom putea cheltui două milioane de lei pe acel drum în acest an şi s-a rectificat bugetul cu acest un milion şi jumătate."

În ciuda acestor explicații, liberalii au hotărât să nu voteze proiectul propus.

Ionel Avrigeanu, consilier județean PNL: "Dacă aceşti bani ar fi fost dirijaţi către alte investiţii ale Consiliului Judeţean, sigur că putem accepta acest lucru."

Nu a fost singurul proiect care a iscat discuții la ședința Consiliului Județean. Şi încredinţarea unor terenuri din proprietatea publică a instituției către alte entităţi a creat nemulţumiri, așa că nu a trecut de votul aleșilor.

Reporter: Anca Deac / Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri