Copiii şi părinţii, invitaţi să facă un tur pe biciclete prin Baia Mare

Data publicării:
copii biciclete BM

Băimărenii au fost invitaţi în weekend, să-şi redescopere orașul pe biciclete. De această dată, au făcut-o în familie, la invitația adresată de o fundație locală. Peste 100 de copii, părinți și bunici s-au aliniat la start pentru o altfel de după-amiază petrecută între prieteni, pe două roți.

Pentru aproape două ore străzile orașului Baia Mare s-au colorat în albastru și s-au umplut de biciclete. În total, peste 100 de participanți, cei mai mulți dintre ei copii și părinți.

"Timpul ăsta trece atât de repede. Ne trezim că îmbătrânim, ne dăm seama că ne cresc copiii înainte ca noi să realizăm cât de mari se fac și regretăm, regretăm foarte mult timpul pe care nu l-am petrecut alături de ei", spune Ștefan Dărăbuș, directorul regional al fundației HHC.

Anda Carpov a împlinit marţi 10 ani și a învățat să se dea pe bicicletă încă de când avea doar 3 ani. "Am venit astăzi aici pentru că îmi place să merg cu bicicleta", spune fetiţa.

La start a luat parte și primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș: "Este o bucurie să văd la acest eveniment copii și părinți împreună pe bicicletă. Am închis aproape jumătate din bulevardele din oraș pentru acest eveniment."

După ce au străbătut câțiva kilometri pe principalele bulevarde din oraș, participanții s-au declarat încântați de plimbarea pe două roți.

"A fost foarte bine. A fost suprinzător de bun ritmul. Toată lumea se vede că se pregătește. Deja sezonul a început așa că au avut timp să își facă stilul."

"Ne place mersul pe bicicletă, am vrea și în oraș să fie benzi pentru bicicliști și să arătăm orașului că multă lume iubește bicicleta."

Organizatorii promit că evenimentul ajuns anul acesta la a doua ediție va deveni o tradiție pentru oraș. În Baia Mare sunt doar 7 piste pentru biciclete, cu o lungime de 8 kilometri și jumătate.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri