Cozi kilometrice în Vama Borș. Pe 1 noiembrie camioanele nu au avut voie să circule în Ungaria timp de 24 de ore

Data actualizării: Data publicării:
cozi vama

Au fost cozi kilometrice până azi-noapte la vămile cu Ungaria. În Borş, de exemplu, coloana de camioane a măsurat mai bine de şapte kilometri, spre nemulţumirea şoferilor. Situaţia a fost provocată de restricțiile de circulație introduse în Ungaria de Ziua Tuturor Sfinților, declarată nelucrătoare. Timp de 24 de ore camioanele mai mari de 7,5 tone nu au avut voie să circule pe drumurile din țara vecină.

Interdicția de circulaţie în Ungaria a fost impusă încă de luni seara, de la ora 23. După această oră, camionagii care au ajuns în vămile din vestul țării au fost opriți de polițiști și puși să aștepte ore în şir în coloană.

"Să stăm ore întregi în coada în vamă este ceva anormal; săptămâna trecută am stat 6 ore", spune Cristian Terțe, șofer de camion. Îl completează un coleg: "Astăzi este un caz fericit: 5, 6 ore coada."

"- Trebuia să ajung în Polonia ieri și ajung mâine seară.
- Riscați penalizări?
- Normal, transportăm carne", e nemulţumit Aurel Stroie, şi el șofer de camion.

Restricțiile nu sunt singurele probleme cu care se confruntă șoferii de camioane. Ei se plâng că unii dintre colegii lor nu respectă legile nescrise ale meseriei și depășesc toată coloana pentru a ajunge la cântar.

Abia aseară, după ora 23, restricţia a fost ridicată, iar camioanele au pornit la drum.

"După 24 de ore restricția a fost ridicată, iar circulația autocamioanelor a fost reluată. Acum coada se întinde pe 7 kilometri. Practic, coloana începe în Vama Borș și ajunge până în localitatea Sântion, aproape de Oradea", spune Claudiu Mihuț, reporter Digi24 Oradea.

Interdicțiile de circulație se aplică vehiculelor de mari dimensiuni de fiecare dată când în Ungaria este sărbătoare sau zile declarate libere prin lege.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri