Floarea aparent banală care le aduce profituri impresionante vânzătorilor

Data actualizării: Data publicării:
crizanteme

Se lucrează de zor în serele din Bihor, unde producătorii au pregătit zeci de mii de ghivece cu crizanteme. Toate vor fi trimise în marile orașe din țară, unde vor fi vândute în preajma zilei de 1 noiembrie când va fi marcată Luminaţia sau Ziua Morţilor. Crizantemele sunt căutate şi în florării de cei care vor să le folosească pentru a-şi decora curţile.

"Este forfota mare în această seră în care au fost cultivate crizanteme. Mii de astfel de flori multicolore vor ajunge, în această toamnă, în toate colţurile ţării", a relatat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Elena Zoica deţine o seră în apropiere de Oradea, în care a fost nevoită să cultive mai multe crizanteme decât anul trecut, datorită cererii de pe piaţă. Le-a plantat în august, iar acum este momentul propice să le trimită în florării.

"Am crescut producţia cu peste 50% faţă de anul trecut. Am fost nevoiţi să facem acest lucru datorită solicitărilor din piaţă fapt pentru care am extins şi cultura crizantemelor în cultură în câmp afară, având peste 10 mii de ghivece", spune Elena Zoica.

Cele mai mari vânzări se fac în preajma datei de 1 noiembrie, însă comenzile au venit cu mult timp înainte.

"Primele comenzi le-am primit la sfârşitul lunii septembrie, iar livrările masive către punctele noastre proprii şi marii retalieri am început să le facem de acum două săptămâni", susţine Mirabela Lazău, reprezentant vânzări.

Clienții florăriilor au început să cumpere deja crizanteme.

"Am mai cumpărat şi de asta am şi venit, pentru că fiind de la producător sunt mult mai rezistente, sunt mult mai de calitate."

"Vânzările merg foarte bine. Noi am încercat să facem şi o gamă variată pentru a crea un ambient cât mai cald în casa omului, să fie în ghivece ornamentale, să le putem suspenda", spune Speranţa Poenar, vânzătoare.

Ghivecele cu crizanteme au preţuri cuprinse între 2 şi 150 de lei, în funcţie de dimensiunea acestora.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri