Culisele Carnavalului Florilor. Carele alegorice sunt confecţionate de voluntari, majoritatea elevi

Data publicării:
CARNAVALUL FLORILOR 150816

Din luna iulie, într-o uriașă hală de la periferia orașului Debrețin voluntarii au început să confecționeze figurinele pentru carele alegorice. Majoritatea sunt elevi care își petrec vacanța în atelierul dedicat Carnavalului Florilor.

"Acest eveniment este extrem de important în viața orașului în care stau, deci este o onoare pentru mine să particip la construirea unui car alegoric", recunoaşte o voluntară.

"Îmi place foarte mult tot ce fac și din acest motiv nu mi se pare deloc greu. Este o atmosferă plăcută, foarte mulți tineri", spune alt voluntar.

În atelier se află și carul simbol al orașului Oradea, pentru care au fost folosite până acum 40 de mii de flori artificiale. Personajul principal este Leone, mascota Clubului Sportiv Municipal Oradea, așezat pe un tobogan.

"Tema acestui car alegoric comun Oradea-Debrețin din acest an este aquapark-ul orădean, al cărui element special este toboganul din spatele meu. Numărul celor care lucrează la un asemenea car depinde de câte elemente sunt folosite - oricum între 5 și 30 de persoane și sunt peste 600 de ore de lucru", a explicat Tamas Gulyas, realizatorul carelor alegorice.

În cei 50 de ani de când este organizat, Carnavalul Florilor de la Debrețin s-a transformat într-un adevărat brand turistic al orașului.

"Avem o populație de 210.000 de locuitori, iar în perioada carnavalului numărul se dublează din cauza vizitatorilor. A devenit un principal punct de atracție turistică și o mare bucurie pentru cei care trăiesc aici zi de zi", a declarat Szabolcs Komolay, viceprimarul orașului Debrețin.

"Pe 21 august, la Oradea vor veni șapte dintre carele care au defilat cu o zi în urmă prin Debreţin; acestea sunt construite pe un suport metalic, din polistiren, flori artificiale și flori vii", spune Csilla Petri, reprezentant al Biroului de Comunicare din cadrul Primăriei Oradea.

În Oradea Carnavalul Florilor se află la a XI-a ediție, iar carele alegorice vor fi însoţite de un alai format din 600 de dansatori, majorete sau artişti. Punctul final al defilării va fi pentru prima dată Piaţa Unirii, unde vor avea loc recitaluri şi spectacole.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri