Cultură de canabis, descoperită într-un solariu din comuna Tinca. Suspecţi sunt doi fraţi

Data actualizării: Data publicării:
captura cannabis Tinca (14)

Captură impresionantă reușită de procurorii DIICOT Oradea. O întreagă cultură de canabis, cultivată de doi fraţi într-un solariu din propria grădină, a fost descoperită în comuna Tinca. Anchetatorii au găsit aproape 5 kilograme de canabis uscat şi 151 de kilograme masă verde.

Unul dintre cei doi fraţi a fost prins în flagrant delict, marți, la orele prânzului, în parcarea unui mall din Oradea, în timp ce vindea unui investigator sub acoperire 100 de grame de canabis în schimbul sumei de 3000 de lei. Au urmat percheziții domiciliare la halele ridicate pe terenul din comuna Tinca, luat în arendă de familia celui prins. Acolo au fost găsite alte 4.800 de grame de canabis uscat, pregătit pentru consum.

captura cannabis Tinca (14)

La domiciliul bărbatului, anchetatorii au mai găsit ulei de canabis, iar într-o afumătoare erau ascunse alte 260 de grame de drog.

Din cercetări a rezultat că între 2015 şi 2016 cei doi frați inculpați s-au inspirat de pe internet și au înființat culturi de canabis în solariul din grădina casei.

„Într-un solariu s-au descoperit 153 plante de canabis, aflate în vegetaţie, cu o mărime între 0,5 şi 1 metru fiecare, şi alte 10 plante cu o mărime de 2- 3 metri fiecare, din care după recoltare a rezultat 151 kilograme de masă verde”, au transmis anchetatorii.

captura cannabis Tinca (18)

Procurorii DIICOT Oradea şi poliţiştii BCCO Oradea au informaţii că din recolta lui 2015 cei doi fraţi ar fi vândut 911 grame de canabis printr-un intermediar, în schimbul a 9.300 de lei. Alte 4.800 de grame au fost găsite la percheziţie cea ce înseamnă că întreaga producție pe anul trecut a fost 5.711 grame, susţin investigatorii.

Cei doi au fost reținuți şi vor fi prezentați astăzi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Editor web: Adrian Laboş
Foto: DIICOT Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri