Cursă inaugurată cu dansuri populare pe aeroportul din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
cursa Milano

Cu pâine, sare şi dansuri populare. Aşa au fost întâmpinaţi cei peste 140 de pasageri ai primei curse de Milano care a aterizat dimineață pe aeroportul internațional din Oradea. Călătorii au primit și câte o diplomă de onoare, care să le amintească de faptul că s-au aflat în cursa inaugurală din Italia spre Bihor. Este al doilea zbor extern inaugurat luna aceasta pe aerogara din Oradea, care a ajuns să aibă în total 30 de curse pe săptămână.

Avionul Boeing 737 care a venit de la Milano a aterizat pe aeroportul din Oradea la ora programată, 9 şi 30 de minute. Printre cei 140 de pasageri, peste 40 au fost italieni, turişti sau oameni de afaceri. Ei au fost întâmpinaţi cu pâine, sare şi dansuri populare chiar la coborârea din avion.

"A fost foarte bine! O experienţă frumoasă", consideră un pasager italian.

"Aşteptăm de nouă ani să fie o cursă către Oradea. Acum nu mai trebuie să mergem în Debreţin sau în Arad. Venim aici, e cursă directă", spune o pasageră.

"Oradea are un potenţial atât din punct de vedere al investiţiilor care se pot face în acest oraş, dar şi pentru legăturile existente dintre România şi comunitatea imigrată în Italia. Considerăm că deschiderea acestei rute va facilita accesul investitorilor italieni, al turiştilor, dar şi al românilor plecaţi în străinătate", a declarat Denis Barabas, directorul de vânzări şi marketing, Ryanair România.

După mai puţin de o oră, în aeronavă au urcat călătorii cursei spre Milano. Zborurile spre Italia sunt programate de două ori pe săptămână, miercurea şi sâmbăta.

"E aici aproape, nu trebuie să mă deplasez la Cluj sau la Timişoara sau chiar la Budapesta. E foarte important."

"Bănuiesc că o să se dezvolte foarte mult şi partea economică a oraşului. Asta cred că contează cel mai mult. Şi turismul."

Cursa Oradea - Milano a fost inaugurată la trei zile după ce pe aeroportul bihorean a aterizat cursa inaugurală de la Barcelona.

"Am ajuns săptămânal să avem din acest an aproximativ 30 de curse. Porneşte cu bine, oamenii sunt foarte fericiţi. Vedeţi, deja lumea aşteaptă pentru următoarea cursă de Barcelona şi asta va însemna normalitatea în Oradea de acum încolo", a declarat Sandor Pasztor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

"Suntem, în momentul de faţă, în faza de licitaţie pentru un nou terminal care probabil anul viitor în iunie, iulie sau cel târziu august va fi finalizat şi dat în folosinţă", a completat Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului Internaţional Oradea.

În acest an, de pe aeroportul Oradea sunt oferite curse spre Spania, Italia, Germania, Olanda şi Anglia.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri