De la calculator, pe șantier | 50 de IT-işti au lucrat ca voluntari la ridicarea unor case

Data actualizării: Data publicării:
Habitat-3-DSC 0944

50 de IT-ști au lăsat calculatoarele și birourile răcoroase pentru a da o mână de ajutor la construirea unor case pentru familii cu venituri reduse. Au pus mâna pe cărămizi și lopeți și s-au apucat de lucru. Cu toţii au participat ca voluntari în cadrul proiectului „Locuințe pentru un viitor sigur" al asociației Habitat pentru Umanitate.

Echipați cu căști de protecție și mănuși, voluntarii au pregătit betonul și au turnat stâlpii de susținere.

"Mi s-a părut o ocazie bună să ieșim împreună cu toți colegii și să fim aici și, în afară de faptul că lucrăm împreună, e și un fel de team-building pentru noi, mai avem și sentimentul de succes că facem ceva", spune un voluntar.

"O să folosim ocazia asta să ieșim din birou și să ajutăm fundația asta să construiască ceva frumos."

"E a doua oară când venim, al doilea an și cei care am fost anul trecut- a fost o experiență faină și e ceva altfel pentru noi, în mediu outdoor, un fel de team building și ne place", explică Gabriel Bițiș, CTO al unei companii de IT.

IT-știi au lucrat la construcția a două case pentru opt familii cu venituri reduse. Fiecare locuinţă are patru apartamente, iar beneficiarii vor plăti preţul în rate.

"O locuință este undeva la 20 de mii de euro, care va fi plătită în 15 ani, venind o rată undeva la 100 de euro, ceea ce este mult sub chiria pentru o locuință în oraș", a detaliat Emil Popa, director de programe Habitat pentru Umanitate.

Bogdan, un tânăr de 18 ani, este unul dintre beneficiarii programului. A lucrat cot la cot cu IT-știi la locuința care în curând va fi a lui.

"Mi se pare un lucru corect faptul că muncesc și eu la ceva care să îmi aparțină pe viitor. Este un beneficiu foarte mare pentru mine și familia mea, mai ales că nu trebuie să investim atât de mulți bani în altceva. Chiar ne ajută foarte mult că ne-a acceptat această fundație."

Habitat pentru Umanitate construiește în fiecare an, cu ajutorul voluntarilor şi donatorilor, între 15 și 30 de case accesibile ca preţ.

"Majoritatea celor care ne ajută sunt voluntari, avem și o echipă a noastră de specialiști care îi coordonează pe voluntari. De la an la an, tot mai multe companii răspund pozitiv și se implică în astfel de proiecte. Vin și ne ajută și financiar, și cu oameni, și voluntari", a declarat Emil Popa, director de programe Habitat pentru Umanitate.

Fundația Habitat pentru Umanitate funcţionează în România de 20 de ani și a ajutat până acum peste 300 de familii doar în Bihor.

Reporter: Bianca Firezar
Operator. Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri