De la sporturi de contact, la alergare. Fostă campioană de kick-box Simona Kadas concurează acum la crosuri

Data publicării:
sport alergare kick 010715

"Aşa a fost soarta: să mă las de acest sport de contact pentru că am avut o accidentare urâtă la genunchi, iar în timpul refacerii genunchiului mi-a plăcut atletismul", povesteşte fosta campioană de kick-box.

Până la primele curse de anduranţă nu a fost decât un pas. Alegerea făcută de fosta luptătoare s-a dovedit în cele din urmă inspirată. Dovadă stau cele cinci clasări în competiţiile internaţionale la care a luat parte în acest an. După primul podium obţinut în Ungaria, pe distanţele de 5, respectiv 10 kilometri, au urmat cele din Slovacia şi din Canada, unde a participat la crosul de noapte de la Montreal.

„Încet, încet vreau să ajung să alerg semimaratonul; dar mai trebuie muncit până acolo", spune Simona Kadas.

Ultima ispravă a sportivei a avut loc în weekendul trecut, când a reuşit să câştige cursa de 5 kilometri din cadrul Crosului Libertăţii, ce a avut loc lângă Budapesta.

Sunt foarte mulţumit. Nu ne-am aşteptat ca să meargă chiar aşa de bine, dar văd că avem ce căuta, cum se spune, la aceste distanţe", susţine Carol Kadas, antrenor de atletism.

Chiar dacă se bucură de succes în cursele specifice crosului, Simona Kadas nu a renunţat la revenirea în ring. Ea şi-a reluat pregătirile şi la muay thai, unde în luna decembrie este foarte probabil să lupte în Thailanda. Acolo a fost invitată de cvadruplul campion mondial Nueng Rangsan, cu care s-a şi pregătit.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Tiberiu Catrişcău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri