De Ziua Naţională, un magazin din Oradea a confecţionat peste 2500 de steaguri

Data publicării:
pune stema pe steag

Telefoanele magazinului de steaguri din Oradea au început să sune în urmă cu două luni pentru comenzile de 1 Decembrie. Clienţii au cerut steaguri de diferite mărimi, iar cei mai pretenţioşi au comandat drapele din mătase. Doar de Ziua Naţională magazinul a vândut peste 2500 de steaguri.

"Am avut de la persoane fizice din țară și chiar și din străinătate, din Spania sau din Germania, din Austria. A fost o perioadă foarte aglomerată", confirmă Alexandrina Chelu, angajata magazinului de steaguri din Oradea.

Croitoresele spun că a confecţiona un steag nu este un lucru uşor. Uneori este nevoie chiar şi de o oră în cazul celor de mărimi foarte mari. Cel mai mare steag comandat anul acesta a măsurat zece metri şi a costat 700 de lei.

"Chiar dacă s-ar spune că-s câteva cusături, nu-i așa. Croiul este foarte important, până liniezi materialul, până îl tai, coaserea propriu-zisă, curățirea de ațe, pe urmă vine călcatul", detaliază Iuliana Chelu, proprietara magazinului de steaguri din Oradea.

Printre clienţii magazinului de steaguri din Oradea se numără şi Aurel. Este taximetrist şi a vrut ca de Ziua Naţională să-şi decoreze maşina cu drapeluri şi alte obiecte cu tricolorul României.

"- Cum se face că ați venit la magazinul de steaguri astăzi?
- Să îmi iau steagul, pentru că îl iubesc și îl respect."

Preţul unui drapel începe de la 3 lei şi poate ajunge până la 700 de lei, în funcţie de dimensiuile cerute de clienţi.

Reporter: Mariana Gurgu
Operatori: Ciprian Platona, Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri