De Ziua Poliţiei, la Oradea au fost simulate o urmărire şi dezamorsarea unui colet

Data actualizării: Data publicării:
Ziua Politiei (1)

Centrul municipiului Oradea s-a aflat, timp de o oră, sub ocupaţia Poliţiei. În zonă au sosit mai multe maşini ale forţelor de ordine, iar în Piaţa Unirii, zeci de oameni ai legii s-au aflat în misiune. Una deloc uşoară: au dezamorsat o bombă şi au reţinut suspecţi, folosind tehnica din dotare, dar şi câinii special antrenaţi. Totul, într-o demonstraţie de Ziua Poliţiei Române, în faţa unor spectatori curioşi.

Cele mai aşteptate momente au fost demonstraţiile oamenilor legii, care au simulat urmărirea unui suspect în maşina căruia s-a găsit un colet ce a fost dezamorsat. În scenariu au fost incluşi şi câini dresaţi care au ajutat la prinderea infractorului.

Intervenţia spectaculoasă a fost urmărită de sute de copii care au fost încântaţi de ceea ce au văzut. I-au răsplătit cu ropote de aplauze pe cei îmbrăcaţi în uniforme.

"- Mie mi-au plăcut câinii cel mai mult.
- Şi te-a mai impresionat şi altceva?
- Da, mascaţii", spune o fetiţă.

"- Mi-a plăcut cam totul.
- Ştii ce se sărbătoreşte astăzi?
- Da, Ziua Poliţiei.
- Şi cu ce se ocupă ei?
- Prind hoţii, salvează lumea", ştie alt copil.

"- Ne-au dat un exemplu despre ce s-a întâmplat şi asta mi-a plăcut foarte mult.
- Tu ştii cu ce se ocupă poliţiştii?
- Salvează lumea, ajută oamenii, îi prind pe cei răi."

Ziua Politiei (1)
Ziua Politiei (1)

foto: Alexandru Nyulas/ Digi24

Manifestările din Piaţa Unirii au avut şi o parte oficială, marcată de intonarea imnului, un ceremonial religios şi discursurile oficialităţilor.

Comisar-şef Adrian Bucur, şeful interimar al Poliţiei Bihor: "Aş vrea să încep prin a le ura colegilor mei La mulţi ani, multă sănătate şi putere de muncă în continuare. Ziua Poliţiei, după cum vedeţi, este o zi frumoasă, cu soare în care le transmitem cetăţenilor un sentiment de siguranţă şi încredere în Poliţia Română."

Claudiu Pop, prefectului judeţului Bihor: "Vă felicit pe toţi cei care desfăşuraţi onoranta misiune de poliţist pentru întreaga activitate pentru ca noi, cetăţenii, să fim în siguranţă."

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea poliţiştilor, pe muzică de fanfară.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri