Depăşiri de cote de atenţie şi de apărare pe mai multe râuri din vest

Data actualizării: Data publicării:
cote de atentie cote de aparare Crisuri (5)

Cotele de atenţie sau de apărare au fost depăşite în ultimele două zile pe mai multe râuri din judeţ, informează Administraţia Bazinală de Apă Crişuri. Din acest motiv, formaţiile de lucru ale instituţiei monitorizează zonele cu probleme.

cote de atentie cote de aparare Crisuri (1)
cote de atentie cote de aparare Crisuri (1)

Din cauza precipitațiilor căzute în ultima perioadă, sâmbătă, 16 decembrie, debitele râurilor din bazinul hidrografic al Crişurilor au înregistrat creșteri. Cotele de atenție au fost depășite pe râurile Barcău, Crișul Repede, Crișul Alb și Crișul Negru.

Duminică dimineaţa se înregistrau depășiri ale cotelor de apărare pe Crișul Negru - la Tinca, judeţul Bihor, pe râul Crișul Repede - la Vadu Crișului, judeţul Bihor, și pe râul Crișul Alb - la Suști-Briheni, Gurahonț, ambele în judeţul Arad, Criscior și Vața de Jos, ultimele două în judeţul Hunedoara.

”Având în vedere aceste fenomene, în perioada 15-17 decembrie, A.B.A Crișuri a mobilizat formațiile de lucru din teritoriu pentru a monitoriza cursurile de apă. Lucrările de decolmatare efectuate pe parcursul anului au permis scurgerea rapidă a debitelor, fără a crea probleme deosebite”, a transmis directorul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Dorel Dume.

Responsabilii ABA Crişuri au transmis că rămân sub supraveghere sporită toate secțiunile aflate sub incidenţa avertizării hidrologice.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ABA Crişuri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri