Deşeuri transformate în compost. Staţia de tratare mecano-chimică a deşeurilor va fi gata în iulie

Data publicării:
statie compost

Lucrările la staţia de tratare mecano-biologică din Oradea au început în vara anului trecut şi vor fi gata luna viitoare. Deşeurile aduse din tot judeţul vor fi sortate, iar după un proces ce durează câteva zile, vor fi transformate în compost, folosit pentru acoperirea gropii de gunoi. Capacitatea staţiei va fi de 60 de mii de tone pe an.

Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor: "Platforma şi cotele de lângă cântar mai rămân de realizat, ele cred că pot fi finalizate într-un interval de 10-15 zile, totul depinde de vreme de data aceasta."

Realizată la cele mai înalte standarde şi cu tehnologie de ultimă generaţie, staţia va fi supusă unor teste începând cu 5 iulie.

Horia Cartiş, manager de proiect: "Vom aduce deşeuri pe care le vom introduce în boxe, o cantitate de 380 de tone de deşeuri, astfel încât să putem să verificăm exact modalitatea în care funcţionează fiecare biocelulă."

Staţia de tratare mecano-biologică a deşeurilor a costat 27 de milioane de lei, bani din care s-au achiziţionat echipamente de manipulare, încărcare şi transport.

Investiţia face parte din proiectul "Sistemului de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bihor, derulat de Consiliul Judeţean cu fonduri de 249 de milioane de lei. Acesta prevede închiderea depozitelor vechi din opt localităţi. După finalizarea investiţiei, va fi scoasă la licitaţie operarea staţiei din Oradea şi serviciul de salubritate aferent celor şase zone de sortare şi transfer.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri