Deszăpezire în Oradea şi în Bihor. Toate drumurile sunt circulabile

Data publicării:
foto Primăria Oradea

Ninsoarea care a căzut din abundență în Oradea începând de miercuri, de la ora 14, a scos pe străzi toate cele 12 utilaje ale companiei locale de salubritate.

RER deszapezire
foto Primăria Oradea

Mașinile au împrăştiat material antiderapant solid şi lichid atât în cursul după-amiezii și al serii, dar și noaptea.

”Având în vedere scăderea temperaturii şi faptul că a îngheţat, în cursul nopţii am reluat din nou urgenţa I (toate arterele principale, căile mijloacelor de transport în comun, intrările şi ieşirile din oraş – n.n.). (...) Până în acest moment s-au împrăştiat 387 tone de sare şi 19 tone clorură de calciu”, a declarat Ionel Ban, directorul de producţie al RER, potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea.

Piaţa Unirii şi zona pietonală a fost curăţată manual de angajații companiei în cursul serii de miercuri.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local din 2016, cetăţenii municipiului Oradea au obligaţia de a îndepărta zăpada şi gheaţa:
- de pe trotuarele aferente imobilelor care fac parte din asociaţie;
- din dreptul spaţiilor deţinute cu orice titlu, în care îşi desfăşoară activitatea sau pe care le folosesc în alte scopuri;
- din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri;
În caz contrar, riscă amenzi de la 1.000 la 2.500 de lei.

Nu sunt probleme în Bihor

Toate drumurile județene sunt circulabile în acest moment, a anunţat Consiliul Judeţean Bihor. Noaptea trecută și în dimineața acestei zile s-a intervenit cu 45 de utilaje pentru curățarea drumurilor.

Astfel, pe toate drumurile județene din Bihor se circulă în condiţii de iarnă, fără probleme. "În acest moment mai sunt intervenții pe DJ 108J Bratca-Damiș, pe drumul înspre Stâna de Vale - pe porțiunea Beiuș-Budureasa - și pe drumul de Padiș", se arată într-un comunicat al CJ Bihor.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri