Dezinteres pentru facultate. Ingineria Energetică şi Teologie Ortodoxă, cei mai puţini candidaţi

Data publicării:
dezinteres facultate 280715

Din cele 15 facultăţi din cadrul Universității din Oradea, cea de Teologie Ortodoxă are cei mai puțini înscriși. Conducerea a scos la concurs 85 de locuri, din care 44 sunt bugetate. În total, însă, au fost depuse doar 34 de dosare.

"Nu e lipsă de interes, deoarece locurile sunt puține, deci episcopia noastră nu le poate absobi pe toate și atunci într-o comunitate trebuie un singur preot. Nu puteam să forțăm numărul fiindcă atunci avem prea mulți șomeri teologi", explică Dumitru Megheșan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă.

Nici Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial nu se poate lăuda cu prea mulţi înscrişi. Pe cele 270 de locuri şi-au depus dosarele doar 51 de tineri.

"Am încercat, am făcut multă reclamă, dar nu știu... ăsta este rezultatul, din păcate, pentru noi", spune Cristina Hora, prodecanul Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial.

Deocamdată conducerea universității nu își pune problema desfințării celor două facultăţi. Însă, "în momentul în care nu sunt solicitări din partea a cel puțin 20 de candidați, nu se demarează programul de studiu începând cu anul I, indiferent că e vorba de o facultate sau de un domeniu", susţine Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea.

În acest caz vor fi afectate și cadrele universitare. La Universitatea din Oradea numărul celor înscriși, înainte de confirmare este de 4312. Rezultatele finale vor fi publicate spre sfârșitul săptămânii.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri