Digi24 Oradea, patru ani de știri. Stația din Bihor a Digi24 a fost lansatã pe 6 august 2012

Data publicării:
Digi24 Oradea

În luna noiembrie 2015, reporterii Digi24 Oradea au relatat despre protestele la care au participat sute de bihoreni dupã tragedia din Colectiv. Kinga, o adolescentă de numai 16 ani a fost iniþiatoarea manifestãrilor, iar organizarea a fãcut-o pe o reþea de socializare: "De 25 de ani încoace au furat de la noi și de la părinții noștri care lucrează pe rupte pentru a ne putea întreține ca să ne trimită la școală, să primim o educație adecvată."

În luna mai a acestui an am filmat și în țara vecină, unde sute de refugiați ajungeau zilnic la gardul ridicat pe granița Ungariei cu Serbia. Înainte de a fi identificați și luați în evidență pentru cererea de azil, transfugii trăiau în condiții de coșmar, pe fâșia dintre cele două state.

"De mai multe luni zeci de refugiaţi din Siria, Irak, state africane trăiesc în condiţii greu de imaginat în corturi sau sub cerul liber, pe un teren situat între Serbia şi Ungaria", a transmis Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea .

Epopeea modernizării Drumului Naţional 76 a continuat şi în ultimul an. După ce doar o porţiune de 40 de kilometri între Oradea şi Beiuş a fost reabilitată, ministrul Transporturilor a fost huiduit la una dintre vizitele pe şantier, în luna iulie 2016.

Corespondentul Digi24 Oradea în Maramureş a relatat pe larg situaţia primarului din Baia Mare. Cătălin Cherecheş a fost arestat pentru luare de mită şi se află şi acum în Penitenciarul din Gherla. Chiar şi aşa, Cherecheș a fost reales primar pe 5 iunie și a depus jurământul o lună mai târziu.

De scandaluri am avut parte şi în Bihor după alegerile din această vară. Alianţa dintre PSD, UDMR şi ALDE a stârnit furia liberalilor, care s-au văzut scoşi din cursa pentru ocuparea postului de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Anul care a trecut a însemnat şi sfârşitul unor şantiere din Oradea. Una dintre cele mai importante investiţii a fost refacerea Pieţei Unirii.

Mii de informații au fost distribuite în acest an și prin intermediul site-ului nostru digi24.ro/oradea ori pe paginile de socializare ale postului.

Redactor: Adrian Ciucurițã

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri