Digi24 Oradea vă explică: de ce să devii asistent social?

Data publicării:
BETA asistent social

Profesia de asistent social a apărut în Romania în 1920. De atunci, a cunoscut o dezvoltare continuă şi o diversificare a domeniilor în care se adresează.

"Un asistent social trebuie să fie empatic, să îşi deschidă sufletul spre beneficiar, pentru că lucrează cu un segment vulnerabil al populaţiei", spune Claudia Torje, preşedintele Colegiului Asistenţilor Sociali Bihor.

"Asistentul social este prietenul fiecărei persoane aflate în dificultate şi este promotorul ideii de comunitate", susţine preot Laurenţiu Lazăr, preşedintele Fundaţiei de Scleroză Multiplă Bihor.

"Ca asistent social, poţi să salvezi lumea în mai multe feluri: poţi să lucrezi cu persoane cu dizabilităţi, cu tinerii, cu copii, cu orfani, cu orice fel de categorie şi poţi să faci o schimbare", explică Adriana Popa, asistent social.

Pentru pacienţii Fundaţiei de Scleroză Multiplă Bihor este foarte importantă terapia medicală, dar şi cea sociala. Asistenţii sociali reuşesc să fie un sprijin pentru cei în nevoie. Pentru a deveni asistent social, trebuie să absolvi specializarea din cadrul facultăţii de ştiinţe socio-umane. La Universitatea din Oradea, înscrierile pentru cele o sută de locuri disponibile, dintre care 30 sunt bugetate, se mai pot face până pe 26 iulie.

"Noi îmbunătăţim conţinutul programelor de studiu al asistenţei sociale, la sociologie şi resurse umane, încercând să îl facem cât mai relevant pentru studenţii noştri", spune Adrian Hatos, manager proiect european SocioPlus.

reporter: Mariana Gurgu
operatori: Constantin Gheorghiţă, Jozsef Feher

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri