Din Bangladesh şi Somalia, spre Occident. 13 migranţi au fost prinşi la graniţa cu Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
migranti Valea lui Mihai
foto: Poliţia de Frontieră

13 migranţi, originari din Irak, Bangladesh, Afganistan, Pakistan şi Somalia, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Valea lui Mihai, judeţul Bihor, în momentul în care încercau să treacă ilegal în Ungaria. Cetăţeanul român care îi însoţea pe post de călăuză a fost reţinut pentru 24 de ore.

migranti Valea lui Mihai
foto: Poliţia de Frontieră

Grupul afro-asiaticilor a fost observat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2:20. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea lui Mihai au observat, în apropierea fâşiei de graniţă din dreptul localităţii Voivozi, un grup de persoane care se îndrepta, pe jos, spre Ungaria.

Agenţii au intervenit și au reținut, la aproape o jumătate de kilometru de frontieră, 13 persoane. Verificate, acestea s-au dovedit originare din Irak, Bangladesh, Afganistan, Pakistan şi Somalia. Era vorba despre unsprezece bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani, şi doi minori cu vârste de 8, respectiv 10 ani, toţi solicitanţi de azil în România.

Adulţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, la familiile lor.

„Tot în apropierea de frontierei a fost oprit şi un microbuz înmatriculat în Germania, la volanul căruia se afla un cetăţean român (...), de 52 de ani. Şoferul a declarat că a fost contactat de mai multe persoane a căror identitate nu o cunoaşte, pentru a transporta acest grup de persoane, urmând să primească, după ce efectuează transportul, suma de 1.000 de euro”, a transmis comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.
.
Cei 11 adulţi din grupul de migranţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, în timp ce şoferul român a fost reţinut 24 de ore pentru trafic de migranţi.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri