Din şantier în şantier. Circulaţia din centrul municipiului Oradea, afectată de lucrări

Data publicării:
lucrari Oradea

Oradea merge din şantier în şantier. Nici nu s-a deschis bine traficul din centrul municipiului că muncitorii s-au mutat în alte zone intens circulate. Spre disperarea şoferilor, utilajele au fost pornite pe străzile Republicii şi Tudor Vladmirescu. Veşti bune vin însă de pe şantierul din zona Oncea, unde de la sfârşitul lunii septembrie locuitorii vor putea trece prin mult aşteptatul pasaj subteran.

Şoferii care vor să ajungă în Piaţa Unirii dinspre bulevardul Decebal, trebuie să ocolească o bună bucată din strada Tudor Vladmirescu. Din cauza lucrărilor la reţeaua de termoficare, asfaltul a fost spart, iar singurul loc de trecere a rămas trotuarul.

"Se blochează anumite străzi, la anumite ore unde nu ar trebui să fie blocate. Ar trebui normal să lucreze noaptea", crede un şofer. În schimb, altul susţine că "e un deranj, dar şi suntem conştienţi că şi lucrările astea trebuie făcute; dacă am fi mai atenţi şi noi, şoferii, cred că ar fi mai ok şi cu traficul."

Strada va rămâne închisă aproape trei săptămâni.

"Începând cu data de 12 septembrie având în vedere că începe anul şcolar am aprobat în comisia de circulaţie tehnice din cadrul primăriei deschiderea străzii Tudor Vladimirescu pe o singură bandă", a declarat Florin Birta, viceprimar al municipiului Oradea.

În şantier s-a transformat, tot de miercuri, şi Strada Republicii.

"Trebuie să avem şi puţină înţelegere pentru cei care se ocupă aşa ceva fiindcă daă nu sunt ei am trăi tot timpul în paragină, în moloz, în dărămături."

Lucrările executate de cei de la termoficare ar trebui să fie gata până în 1 octombrie. După însă, municipalitatea are în plan reabilitarea trotuarului de la Magazinul Crişul până pe Corso.

"Termoficarea execută nişte lucrări de reparaţii a unor tronsoane din magistrala termică numărul 1. Vechime reţelelor este foarte mare, durata de viaţă a lor a fost depăşită demult. Ele au în jur de 30-35 de ani de exploatare", susţine Lucian Pop, şeful serviciului tehnic din cadrul Termoficare Oradea.

În schimb, la trecerea denivelată din zona Oncea lucrările avansează. Există promisiuni că pasajul subteran care va facilita legătura locuitorilor din cartierul Oncea cu oraşul va fi gata la finalul lunii septembrie.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri