Directorul DSNA Baia Mare, pus sub control judiciar de către DNA

Data publicării:
POZA AEROPORT

Directorul DNSA Baia Mare, o instituţie subordonată ROMATSA, este acuzat că între 2012 şi 2013 a atribuit preferenţial unei firme din Baia Mare - Mozigres Construct SRL - lucrări de construcţii privind renovări şi amenajări interioare în spaţiile aparţinând Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare. Valoarea celor cinci lucrări a ajuns la 163.000 de lei.

"De asemenea, în cursul anului 2012, inculpatul Riţiu Traian Anton a atribuit preferenţial contracte de lucrări care au fost supraevaluate, vizând în special renovări şi amenajări interioare şi exterioare ale spaţiilor aflate în patrimoniul instituţiei pe care o conduce", susţin anchetatorii, care aproximează valoarea lucrărilor la peste 186 de mii de lei.

Printre clădirile vizate de lucrări se numără platforma unei staţii meteo şi un radiofar. Procurorii DNA spun că şi în acest an aceeaşi societate de construcţii a fost favorizată de directorul Traian Riţiu în ceea ce priveşte atribuirea a şase lucrări în valoare de aproape 200 de mii de lei în spaţii ale instituţiei pe care acesta o conducea.

"În schimbul atribuirii lucrărilor, SC MOZIGRES CONSTRUCT SRL Baia Mare a realizat mai multe lucrări de construcţii şi amenajare, în mod repetat, la un imobil aparţinând lui Riţiu Traian Anton, fără a i se pretinde sau a se primi de la acesta vreo sumă de bani sau bunuri și fără emiterea de documente contabile. De asemenea inculpatul Pop Vasile, administrator de fapt al SC MOZIGRES CONSTRUCT SRL Baia Mare, a efectuat, de mai multe ori, plăţi de materiale necesare la construirea imobilului aflat în proprietatea lui Riţiu Traian Anton, la diverşi furnizori, sume de bani care nu i-au fost restituite de acesta din urmă", se arată într-un comunicat al DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, atât Traian Riţiu, cât şi administratorul firmei de construcţii nu au voie să discute între ei, să părăsească ţara fără încuviinţare ori să deţină arme. Ei sunt obligaţi să se prezinte în faţa judecătorilor şi procurorilor de câte ori sunt chemaţi.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri