DN 76, încă un termen depăşit. Obiectivul ministrului Transporturilor, 1 noiembrie, nu a fost respectat

Data publicării:
dn76

Nici 1 noiembrie nu a fost cu noroc pentru Drumul Naţional 76 Oradea - Deva. În ciuda obiectivului impus de ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, lucrările nu au fost terminate nici acum pe întreaga distanţă de 160 de kilometri a şoselei. Sunt porţiuni unde se lucrează în continuare, iar şoferii circulă doar pe o bandă ori aşteaptă minute bune la semafoare.

"Ei (reprezentanţii firmelor de construcţii - n.n.) s-au angajat că se mobilizează şi mai bine, să aducă echipament şi mai mult. Aveau cam 100 de utilaje şi 200 de oameni, o să fie şi mai mulţi, ca să respectăm termenul. Obiectivul meu este ca în luna noiembrie să avem calea de rulare gata, să putem circula de la Oradea la Deva."

Era promisiunea pe care ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, o făcea în urmă cu exact două luni, când a vizitat şantierul DN 76. Nu a fost să fie nici de această dată. În ciuda mobilizării anunţate cu ocazia vizitei ministrului Buşe, pe mai multe porţiuni nu se lucrează, iar şoferii circulă pe o singură bandă ori aşteaptă la semafoare.

"Au început lucrările la intrare în Beiuş în urmă cu o lună, nici acum nicio mişcare, deci e teroare ce fac aştia aici", susţine un şofer. Altul spune că "uneori ai senzaţia că doar se prefac că lucrează".

"Pe anumite porţiuni sunt amplasate şi acum zeci de semafoare care îi incomodează pe conducătorii auto. La o astfel de restricţie şoferii aşteaptă, stând pe loc, între 5 şi 10 minute", a observat Claudiu Mihuţ, reporter Digi24 Oradea.

"Sper să îl termine în acest an", spune un şofer.

Aceeaşi dorinţă o au şi primarii unor localităţi aflate de-a lungul DN76. Edilii s-au întâlnit cu reprezentanţii companiei de drumuri şi au aflat că totul ţine de starea vremii.

Petru Mlendea, primarul municipiului Beiuş: "Vor lucra cât le va permite timpul. Se lucrează în continuare şi ni s-a promis că ce nu se termină, în primăvară se va continua inclusiv cu porţiunea de traversare a oraşului Beiuş."

Gheorghe Bota, primarul comunei Rieni: "Mai avem pe raza comunei două poduri, la Rieni - unde astăzi am văzut că montau grinzile - şi unul la Petrileni, abandonat de un an şi jumătate. Când deschizi o casetă apar tot felul, canalizări, situaţii neplăcute, acestea trebuiau luate în calcul nu să vii să promiţi."

Nici Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu mai are mari speranţe ca această lucrare să fie gata în curând. Şi-ar dori totuşi să vadă finalizate măcar tronsoanele unde lipseşte doar asfaltul.

"Am avut o discuţie cu ei să închidă casetele, tot, ca să pună materiale peste el şi să fie la "negru", aşa cum s-a stabilit", a declarat Eugen Cecan, director DRDP Cluj.

Potrivit reprezentanţiilor CNAIR, în următoarea perioadă vor fi terminate lucrările din Sudrigiu şi Petrileni şi vor fi puse marcaje rutiere pe porţiunile deja finalizate.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri