Doi bărbaţi din Kosovo, opriți la frontiera cu Ungaria

Data publicării:
frontiera

Poliţiştii de frontieră bihoreni au identificat doi cetăţeni din Kosovo care au încercat să iasă ilegal din Romania. Scopul lor era să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Cei doi au fost prinşi sâmbătă, 30 septembrie, în jurul orei 21.30, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Borş, i-au văzut în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Amndoi au fost duşi la sediul sectorului, pentru cercetări.

„La verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Kosovo, în vârstă de 29, respectiv 43 de ani, ei declarând că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge în Suedia”, a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Cei doi kosovari sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

O tânără de 16 ani a încercat sa iasă din ţară cu documentul surorii sale

Tot sâmbătă seara, poliţiştii de frontieră din vama Borş au găsit o adolescentă de 16 ani, din Satu Mare, care voia să iasă din ţară cu ajutorul actului de identitate al surorii sale de 21 de ani.

Tânăra călătorea ca pasageră într-un autoturism care se îndrepta spre teritoriul maghiar. La verificarea documentelor, poliţiştii de frontieră au descoperit că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia cărţii de identitate prezentate, motiv pentru care a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul român P.M., în vârstă de 16 ani, din judeţul Satu-Mare. În cadrul primelor cercetări aceasta a declarat că dorea să ajungă în Germania şi deoarece nu avea o procură din partea părinţilor, a luat cartea de identitate a surorii sale, în vârstă de 21 de ani, pentru a se legitima la controlul de frontieră”, a transmis comisarul-şef Laura Bondar.

Tânăra a fost obligată să-şi întrerupă călătoria, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri