Doi elevi bihoreni susțin Bacalaureatul din spital sau de acasă

Data publicării:
bac spital

Ghinionul a lovit-o pe Anamaria Bob chiar la finalul liceului. Pe 4 iunie, când se întorcea de la banchetul de absolvire, maşina în care se afla s-a lovit de un stâlp, iar tânăra a ajuns direct la Spitalul Judeţean din Oradea. Deşi a fost operată de două ori la piciorul drept, AnaMaria nu a renunţat la examenul de Bacalaureat. Luni, a susţinut prima probă orală, cea de limba română. La examenul desfășurat chiar în salonul în care e internată, a obţinut calificativul experimentat.

"Am avut puține emoții, dar am trecut cu bine peste. Aici în spital am repetat puțin", spune Anamaria.

"Exact ca într-o sală examen, monitorizarea audio-video, doi profesori asistenți, plus membru al comisiei din școală. Subiectele se duc sigilate, în plicuri, se desfac în fața candidaților și a profesorilor asistenți", spune Alin Novac, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Ca să înveţe mai ușor, AnaMaria a fost vizitată la spital de către o colegă: "Am încercat să o ajut pentru competențele la limba română la fel și pentru matematică și celelalte probe, ea este foarte ambițioasă și sper să treacă cu bine peste tot."

Doctorii i-au spus tinerei că va rămâne imobilizată încă 45 de zile. În acest caz, următoarele trei probe scrise le va susține acasă.

"Este foarte important pentru că este pregătită psihic pentru acest Bacalaureat și amânarea lui ar produce o influență negativă din punct de vedere psihic", consideră Eva Bob, mama elevei.

În aceeaşi situație se află și un coleg al elevei, rănit în acelaşi accident. În cazul lui, părinții au cerut o amânare de câteva zile pentru susținerea primelor probe.

"Colegul ei Sorin, este internat deocamdată la Timișoara, noi sperăm să treacă cu bine, să se întoarcă la Oradea pentru că a primit aprobarea să susțină atât probele digitale, cât și cele lingvistice în perioada 21-23 iunie", susţine Anca Carpăn, directorul adjunct al liceului "Onisifor Ghibu" Oradea.

Anamaria este absolventa profilului de Științe ale Naturii la liceul "Onisifor Ghibu" din Oradea şi vrea să urmeze cursurile de asistent medical. Ea şi colegul său sunt singurele cazuri speciale din Bihor la această sesiune a Bacalaureatului.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operatori: Constantin Gheorghiță, Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri