Doi tineri din Oradea au câştigat un concurs cu cele mai bune idei de afaceri

Data publicării:
tineri firme

Unul din câştigătorii proiectului european "Tineri Antreprenori de Succes" este Teodora Popa, o tânără de 27 de ani, care lucrează ca asociat la o firmă de consultanţă în resurse umane. A câştigat concursul cu un proiect din acelaşi domeniu care a fost selectat din 160 de idei de afaceri. 

"Angajaţii reprezintă cea mai mare valoare a unei companii şi ei pot să aducă diferenţa dacă o firmă este profitabilă sau nu, şi atunci ne place foarte mult să lucrăm cu angajaţii, dezvoltându-i", spune Teodora.

"Dacă nu ai posibilitatea sau nu ai angajaţi în domeniul acesta, ei, prin a vedea nevoile firmei sau a companiei respetive, pot să te îndrume în principiu ce fel de oameni să-ţi angajezi", explică László Babics, reprezentantul unei firme de materiale de construcţii.

Cei 40 de câştigători din ţară, printre care s-au numărat cei doi orădeni, au prezentat idei de afaceri din cele mai variate domenii.

"Foarte multe planuri de afaceri care constau în dezvoltare de agenţii de turism, de firme în ceea ce priveşte dezvoltarea personalului uman, în speţă de resurse umane. Mulţi tineri s-au axat către domeniul agricol, activităţi de comerţ, gen cafenele", susţine Florentina Tache, lider partener al proiectului "Tineri Antreprenori de Succes".

Proiectul finanţat din bani europeni, în valoare de 15 milioane de lei, a avut scopul de a iniţia în afaceri peste trei mii de studenti şi absolveţi din România şi de a-i stimula să-şi deschidă o firmă.

reporter: Szomoru Edina
operator: Szilágyi Gábor>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri