Drum contestat în Băile 1 Mai. Proprietarii de pensiuni se tem că unele construcții vor fi dărâmate

Data publicării:
scandal Baile 1 Mai

"Avem un drum foarte frumos cu 4 benzi, de ce mai trebuie un drum peste casele noastre? Să stăm cu frica în sân că ne demolează casele, conform ambițiilor politicienilor care nu se mai uită că suntem oameni?"

16 proprietarii de pensiuni au semnat un document prin care cer autorităţilor locale să renunţe la proiectul şoselei de legătură între centura Oradei şi Băile Felix. Conform proiectului, drumul ar urma să preia o parte din traficul greu, dar va avea o pistă de biciclete şi o zonă pietonală. În schimb, semnatarii actului se tem că:

"Ne va distruge proprietățile, iar ce spun dânșii că acest drum va duce la dezvoltare nu este adevărat că va ocoli din nou Băile Felix. Sunt unii care prin curtea lor trece și poate trebuie să-i dărâme casa", spune Călin But, proprietar de pensiune.

"Să-i găsească altă locație. Vine la noi peste casă și prin curte; avem acolo piscină, foraje. Pe unde să-l aducă: la noi prin curte", se întreabă Nicolae Duma, proprietar de pensiune.

Autorităţile susţin că pentru realizarea drumului de legătură ar putea fi expropriate doar câteva terenuri. Refacerea proiectului ar însemna costuri suplimentare de un milion de euro, spun edilii.

"Avem un proiect care, într-adevăr, ar afecta câteva proprietăți din zonă, pe unde ar urma să se realizeze acest drum. Din punctul nostru de vedere soluția propusă de proiectant este o soluție viabilă și este cea mai bună soluție, cea care afectează cel mai puțin proprietățile din zonă", explică Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

"Opțiunea de a ocoli respectivele construcții ar însemna o reproiectare a unui pasaj care are undeva la 72 de metri prin construcția altuia nou, de 147 de metri. Am putea estima că trecem de un milion de euro ca și costuri suplimentare să facem o deviere a soluției tehnice existente la ora actuală", susţine Adrian Foghiș, directorul Zonei Metropolitane Oradea.

Potrivit proiectului, drumul de legătură între centura Oradei şi Băile Felix va avea o lungime de 4 kilometri și ar putea costa 20 de milioane de euro.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri