Drumul de gheaţă din Bihor

Data publicării:
drum dezastru

Coada Lacului a ajuns la coada lumii, plâng localnicii. Staţiunea, aflată într-o zonă turistică, la 20 kilometri de Stâna de Vale, este practic localitate închisă. Vizitatorii sunt ţinuţi departe vara de gropi şi iarna de gheţuş.

"Noi le-am spus ca să vină să arunce zăpada la o parte ca să nu se formeze gheaţă. Fiindcă nu au venit, s-a format un strat de 20 de centimentri de gheaţă, care nu se ve dezgheţa nici în două săptămâni", a remarcat un şofer.

În plus, drumul este atât de îngust, încât maşinile nu pot trece în siguranţă una pe lângă alta. Pot aluna oricând şi orice mişcare greşită te aruncă direct în şanţ sau pe marginea unei prăpăstii.

Nici tractoarele nu sunt în siguranţă pe acest drum, dar reprezintă singura şansă pentru şoferii ghinionişti. Localnicii se roagă să nu aibă nevoie de ambulanţă sau pompieri, pentru că nu sunt siguri că maşinile pot să ajungă la ei.

"Dacă se întâmplă un accident. Uitați cum e! Vine 112 aici. Poate veni? Se poate întâmpla orice, oricând. Numai elicopterul sau ce vine?", spune un localnic.

Primarul comunei Bulz, în administrarea căruia este drumul, spune că nu poate să intervină cu plugul din cauza gropilor adânci.

"Nu se poate rașcheta zăpada și acuma se formează gheață. Zilele anterioare am intervenit cu antiderapant, dar e o muncă continuă și cu rezultate slabe", spune Augustin Sărăcuţ, edilul din Bulz.

Acum şapte ani, acest drum a trecut de la Direcţia Silvică în posesia primăriei, care însă nu are bani să îl repare. Aşa că edilul lucrează la un proiect cu care are de gând să obţină fonduri europene şi să înlocuiască asfaltul vechi de 40 de ani.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri