Drumul dintre Oradea şi Sântandrei, lărgit cu o bandă

Data actualizării: Data publicării:
drum sintandrei largirer (4)

Drumul judeţean 797, care face legătura între Oradea şi comuna Sântandrei, va scăpa de ambuteiajele create în zona trecerii de cale ferată. Şoselei i-a fost adăugată o bandă de circulație, a cărei amenajare a fost finalizată de Primăria Oradea.

drum sintandrei largirer (4)
drum sintandrei largirer (4)

Drumul a fost lărgit cu patru metri pe o lungime de 400 metri, de la trecerea la nivel cu cale ferată, spre Sântandrei, până în dreptul fermei Penitenciarului Oradea.

„Având în vedere că mulţi orădeni s-au mutat în zona Sântandrei, am preluat acest drum de la Consiliul Judeţean pentru a putea executa aceste lucrări cu scopul de a fluidiza traficul în zonă, prin crearea unei benzi suplimentare. Sper ca în urma acestor lucrări traficul să devină mai fluent şi timpul de aşteptare a celor care tranzitează zona să fie mai scurt”, a transmis, într-un comunicat, viceprimarul Florin Birta.

Pe lângă faptul că amenajarea noii benzi va duce la fluidizarea traficului, constructorii spun că structura drumului a fost mai bine adaptată traficului greu.

Până acum, şoferii care locuiesc în Sântandrei și comunele învecinate erau nevoiţi să aştepte zeci de minute trecerea trenul personal Oradea-Arad, care intersecta drumul spre Oradea. Orarul garniturii se suprapune cu ora de vârf la care oamenii merg la muncă ori să-şi lase copii la şcoală sau la grădiniţă.

Valoarea lucrărilor realizate de Drumuri Bihor SA este de 262 de mii de lei.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Primăria Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri