Drumul expres se extinde. Investiţia de aproape 9 milioane de euro ar trebui să fie gata în doi ani

Data publicării:
prioritati drum

Drumul rapid va fi prelungit de la capătul Străzii Bihorului, spre ieşirea din oraş spre Satu Mare.

"Pleacă din zona străzii Bihorului înainte de serpentine, care pleacă înspre Paleu, vine prin spatele cartierului Episcopia şi ajunge la această giraţie de la Real. Cu această ocazie se vor asfalta şi aceste străzi din Episcopia, care sunt în zona veche", a precizat Ilie Bolojan, primarul Oradei.

Proiectul în valoare de aproape 9 milioane de euro se adaugă celor peste 16 milioane, cât a costat până acum drumul expres. El constă în prelungirea celor 3,5 kilometri existenţi cu alţi 2,8 kilometri şi include construcţia unui pasaj suprateran.

La sfârşitul acestui an vom organiza procedura de expropriere; probabil vom ajunge la 400 de mii de euro, contravaloarea terenurilor expropriate. Etapa a doua va fi să organizăm licitația pentru selectarea unui constructor", a detaliat primarul. 

Noul drum va fi terminat în doi ani. Primăria aşteaptă şi rezolvarea situaţiei celor 660 de metri, din spatele Gării, pentru a putea finaliza proiectul iniţial al drumului expres.

O altă investiţie anunţată pentru toamna acestui an este reabilitarea trotuarului dintre magazinul Crişul şi intrarea pe spaţiul pietonal din Strada Republicii.

"Presupune reabilitarea integrala a trotuarului, pavarea cu profir, ca să fie o corespondenţă cu ceea ce se face în piaţeta de la Crişul", a precizat Ilie Bolojan.

Valoarea acestei lucrări este de 700 de mii de euro. Toate proiectele vor fi supuse votului în şedinţa de Consiliu Local de miercuri, când executivul va stabili şi un regulament mai explicit al clădirilor neîngrijite şi supraimpozitate.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operatori: Constantin Gheorghiţă, Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri