Duminica votului, în nord-vest - o radiografie a zilei în care românii şi-au ales preşedintele

Data publicării:
semneaza

În Bihor, primii alegători au venit să voteze cu câteva minute înainte de startul procesului electoral. Au aşteptat până când preşedinţii au deschis uşile.

"Am pregătit masa cu tot ce trebuie și au sosit la 7 primii alegători", a constatat Ana Pop, președinta secției de votare 84 din Oradea.

La secţia de votare numărul 84, Florin Șaba a fost primul care şi-a exprimat opţiunea: "De fiecare dată am venit la aceeași oră. Fiecare cetățean al acestei țări are o datorie să meargă după sacrificiile din '89 să vină la vot."

"Aș dori să se schimbe multe, în primul rând pentru viitorul nostru, pentru viitorul tineretului."

"Să administreze o țară trebuie să știe și în primul rând: un pic milităros."

Matinali au fost şi locuitorii de la sate

În Budeşti, judeţul Maramureş, cei mai mulţi localnici s-au îmbrăcat în costume tradiţionale şi au votat înainte de a merge la biserică.

"Să ne comande mai bine, să ne dea locuri de muncă... să nu mai meargă tinerii prin străinătate."

"Corupţia să dispară şi să facă locuri de muncă."

La singura secție de votare amenajată în Băile Felix...

...au votat sute de persoane, cei mai mulţi turişti veniți la tratament. Oamenii s-au plâns de aglomeraţia de la urne.

"Azi dimineață erau cozile foarte mari, mi se pare degradant ca totuși într-o stațiune cu atâta lume sa fie o singură secție de votare."

La fel ca în primul tur au fost aduse buletine de vot suplimentare, iar declarațiile pe propria răspundere au fost completate în afara secției de votare și semnate în fața comisiei.

"Am solicitat 400 de buletine de vot în completarea buletinelor pe care le-am primit", a declarat Ramona Csadi, președinta secției de votare 552 din Băile Felix.

Ultimii votanţi au ajuns la urne cu puţine minute înaintea închiderii secţiilor.

"Un pic oamenii au fost agitați, parcă presiunea votului de astăzi a fost mai mare", a constatat Maria Pop, președinta unei secții de votare.

La finalul zilei s-a tras linie şi s-a stabilit: 62,54% dintre bihoreni au votat la al doilea tur de scrutin. În Satu Mare au ieşit la urne 52,97% dintre alegători, iar în Maramureş prezenţa a fost de 55,72%.

Reporteri: Mariana Gurgu, Gabriel Bonaciu
Operatori: Gabor Szilagyi, Krisztian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri