După chef, dezastru. Petrecăreții lasă mormane de gunoaie în centrul Oradei

Data actualizării: Data publicării:
GUNOAIE_CENTRU__031016

După o noapte de distracție în cluburi și pub-uri, centrul Oradei arată ca după război. Sticle sparte, gunoaie aruncate peste tot, mucuri de țigară și doze de bere rămân în urma petrecăreților. Muncitorii de la salubritate spun că lucrează de trei ori mai mult în weekend-uri ca să curețe întreaga zonă.

Când vina vorba despre voie bună și ieșiri cu prietenii, centrul Oradei este un adevărat punct zero al distracției. La capitolul curățenie, însă, zona este una cu probleme tocmai din cauza petrecăreților care aruncă gunoaiele peste tot.

"Nu ne aflăm la periferia orașului, ci chiar în centrul Oradei unde cei care au petrecut până dimineața în zori au lăsat în urma lor sticle și doze de bere, peturi, resturi de țigară, șervețele folosite, dar și alte gunoaie", a transmis Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Angajaţii firmei de salubritate, prin vocea directorului de producţie Ionel Ban, spun că situația este aceeași la fiecare sfârșit de săptămână.

"Fenomenul deşeurilor este mai pronunţat în weekend şi atunci, practic, lucrăm mult mai mult decât într-o zi normală de lucru. Pornim undeva la 5 dimineaţa ca până la 7-8 să fie totuşi curat oraşul."

Gesturile petrecăreților sunt condamnate de orădeni.

"- Dezastru, v-am spus, gunoaie și sticle și tot felul de mizerii.
- Ce denotă acest lucru din punctul dumneavoastră de vedere?
- O proastă creștere din partea părinților."

Pentru a preveni astfel de situaţii, polițiștii locali ţin sub supraveghere zona centrală a Oradei.

"În serile şi weekend-urile care sunt mai aglomerate, colegii de la Poliţia Locală sunt acolo. Bineînţeles, cei care depozitează pe jos sunt amendaţi", susţine Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Centrul Oradei a fost renovat în urmă cu mai puțin de un an cu fonduri europene. Ca să păstreze curată Piața Unirii, firma de salubritate a cumpărat un utilaj special care să curețe zona.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri