E vremea sărbătorilor | S-a deschis Târgul de Crăciun de la Oradea

Data publicării:
targ de craciun oradea

Atmosfera de sărbătoare a cuprins și Oradea, unde joi seara s-a deschis târgul de Crăciun. Acesta a fost amenajat pentru al doilea an consecutiv în Piața Unirii din centrul orașului. Autoritățile au aprins iluminatul festiv și au dat startul manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă. O roată uriașă, un patinoar și concerte ale unor artiști cunoscuți sunt principalele atracții ale târgului.

Mii de lumini de sărbătoare au fost aprinse în deschiderea târgului de Crăciun de la Oradea. În ciuda vremii capricioase, câteva sute de persoane au asistat la inaugurarea evenimentului care se anunță mai bogat ca anul trecut.

"Super, e foarte frumos. Ne place foarte mult. E interesant, e mai frumos decât anul trecut."

"E frumos, foarte frumos. Încă nu am văzut așa frumos în niciun an."

"Târgul de Crăciun aduce o atmosferă specială și de atmosfera asta ne bucurăm cu toții. Anul acesta putem să spunem că târgul de la Oradea este cel mai frumos și cel mai mare târg din vestul României", spune Mihai Jurca, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.

Pe lângă cele 30 de căsuțe cu produse specifice sezonului, în centrul orașului a fost amenajat și un patinoar care a fost plin încă din prima zi. Târgul de anul acesta a venit și cu noutăți: pentru prima oară, toate clădirile din piaţa centrală sunt iluminate şi colorate prin proiecţii cu laser.

"Principală atracție este această roată imensă iluminată care îi ridică pe vizitatori deasupra Pieței Unirii de unde vor avea o vedere panoramică asupra târgului", a spus Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

În prima seară a Târgului, pe scenă au urcat Nicu Alifantis şi Zan. Pe tot parcursul lunii decembrie vor concerta pentru orădeni, artiști precum Ducu Bertzi, Narcisa Suciu, Nicola, Ștefan Bănică Jr, iar invitată specială va fi trupa Boney M.

Târgul de Crăciun de la Oradea va fi deschis până pe 31 decembrie.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri