Elevii cu note maxime la ştiinţele naturii pot vizita gratuit parcul zoo din Oradea

Data publicării:
zoo nota 10

Nota 10 le-a asigurat lui Marcu şi prietenilor săi o vizită gratuită prin grădina zoo din Oradea.

"Faptul că acum putem să mergem cu ajutorul notelor din carnet ne ajută să învățăm mult mai mult despre animale și despre natură", spune elevul.

Acces gratuit în parcul zoo orădean au toţi elevii care obțin nota maximă la biologie, științele naturii, ecologie, botanică sau protecția mediului.

"Proiectul "Grădina de nota 10" se adresează elevilor de la cursul de zi din clasele I-XII din municipiul Oradea", confirmă Radu Aștilean, medicul veterinar al grădinii zoologice din Oradea. 

Ideea şefilor grădinii zoologice este pe placul copiilor, dar şi al părinţilor şi dascălilor.

"Mi se pare frumos că încurajează copii să acumuleze cunoștințe folositoare."

"E cu totul altceva să vadă copiii pe viu animalele, să vadă caracteristicile lor, noi aici, la școală, învățăm foarte multe în teorie. Orele de aplicație practică ar trebui să fie mai multe prevăzute în programa școlară, pentru că sunt mult mai utile decât orele de teorie", susţine Dorina Bojan, profesoară la Colegiul Tehnic "Mihai Viteazu" Oradea.

Elevii silitori pot vizita gratuit grădina zoo din Oradea până la sfârşitul anului școlar. Ei pot beneficia de ofertă în termen de 30 de zile de la momentul în care au obținut nota maximă la una din materiile legate de științele naturii.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri