Emeric Jenei a fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler

Data actualizării: Data publicării:
sport ienei cavaler

Emeric Jenei, singurul antrenor român care a câştigat Liga Campionilor cu o echipă autohtonă, a fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler. Aflat la Oradea, tehnicianul s-a arătat plăcut surprins de distincţia oferită joi de administraţia prezidenţială.

„Sunt un general care am fost întotdeauna cavaler şi vreau să vă spun că, sigur, zâmbind, dar totodată eu o iau ca o chestie extrem de valoroasă", a declarat Emeric Jenei pentru Digi24 Oradea.

Vestea acordării decoraţiei a primit-o de la fiica sa.

„Ea, fiind la Bucureşti, mi-a dat telefon şi îmi zice: auzi tati, păi tu nu ştii că te-au decorat?! Păi, ce decoraţii? Îmi spune şi atunci, sigur, că am mai primit nişte telefoane", povesteşte renumitul antrenor.

Tehnicianul care în 1986 aducea Liga Campionilor la Bucureşti nu se află la prima distincţie. A fost decorat de toţi preşedinţii României, de la Nicolae Ceauşescu până la Klaus Iohannis.

„Înseamnă că nu am trecut prin viaţă doar aşa uşor şi acolo unde am muncit am făcut şi rezultate, împreună cu colegii mei şi elevii mei."

Ordinul "Steaua României" în grad de Cavaler a fost oferit cu două săptămâni înaintea zilei de naştere a reputatului antrenor. Pe 22 martie Emeric Jenei va împlini 80 de ani.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri