European Music Open 2017, în iunie, la Oradea

Data publicării:
EMO

Peste două luni, Oradea va fi gazda unui eveniment cultural de nivel european. European Music Open, ajuns la a doua ediţie, va aduce în oraş artişti din Italia, Austria, Ungaria, Australia şi România. Un punct de atracţie va fi colocviul la care sunt aşteptaţi Horia Roman Patapievici, Cătălin Ştefănescu şi scriitorul Andrei Vieru.

Festivalul va începe miercuri, 7 iunie, cu o expoziţie de sculptură a artistului Ingo Glass, din Germania. Joia este rezervată recviemului de Mozart, la basilica romano-catolică, urmând ca vineri, la teatrul Regina Maria, să aibă loc o gală de balet.

Sâmbătă are loc un colocviu cu invitaţi de marcă, iar duminică, în ultima zi a festivalului, totul se încheie cu o gală de operetă.

Programul festivalului
Miercuri, 7 iunie - Expoziţie de sculptură Ingo Glass, la Muzeul Ţării Crişurilor
Joi, 8 iunie - Recviemul de Verdi, la Basilica Romano-Catolică. Dirijor: Marius Burkert
Vineri, 9 iunie - Gală de balet, Teatrul "Regina Maria". Coregrafie: Renato Zanella
Sâmbătă, 10 iunie - Colocviu, Teatrul "Regina Maria". Participă: Călin Andrei Mihăilescu, Cătălin Ştefănescu, Horia Roman Patapievici, Andrei Vieru.
Duminică, 11 iunie - Gală de operetă, Teatrul "Regina Maria". Dirijor: Marius Burkert. Cu participarea extraordinară a soliştilor de la Volksoper Viena. Participă corul şi orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea.

Alexandru Badea, directorul artistic al European Music Open: "Festivalul ăsta nu ar avea nicio șansă fără toți cei care sunt la această masă. Parcă ne-am întâlnit la cineva acasă și ne bucurăm să fim împreună."

Victoria Balint, director artistic al Teatrului "Regina Maria": "Teatrul Regina Maria are și el experiență în domeniul muzical. Suntem încântați să fim parteneri la un eveniment de asemenea amploare și valoare culturală."

Noutatea absolută a acestei ediţii a festivalului este participarea Operei din Viena. De asemenea, o altă noutate este prezenţa unor balerini ai Staatoper Viena, Opera de Stat Budapesta şi Opera Naţională Bucureşti.

Renato Zanella, coregraf: "Va fi un teatru italian, cu traduceri în română și maghiară, ceva foarte interesant, care ne unește artistic pe toți. Nu avem frontiere."

Un moment înălţător, aşa cum îl consideră organizatorii, va fi Recviemul de Verdi, din data de 8 iunie.

Andras Palerdi: "De-abia aștept întâlnirea cu publicul de aici. Cred că această lucrare a lui Verdi este o rugăciune, nu este o operă sau o misă, o rugăciune adresată lui Dumnezeu. Așa că ne vom ruga împreună."

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri