European Music Open | Operă de Verdi, în Bazilica Romano-Catolică

Data actualizării: Data publicării:
concert verdi

Un spectacol-eveniment, în care artişti din trei ţări au interpretat o operă de Verdi într-un cadru mai puţin obişnuit, a marcat cea de-a doua zia festivalului European Music Open. "Messa da requiem" de Giuseppe Verdi a umplut bazilica romano-catolică din Oradea, unde organizatorii au lăsat intrarea liberă pentru toţi melomanii.

"Messa da Requiem", capodopera compozitorului Giuseppe Verdi, i-a captivat pe spectatorii strânşi în Bazilica Romano-Catolică din Oradea.

„În primul rând îmi place foarte mult muzica, iar această piesă este, bineînţeles, potrivită pentru această bazilică.”

Alături de orchestra şi corul Filarmonicii Oradea au concertat soliştii corului Coday din Debreţin, dar şi solişti ai operelor de stat din Viena şi Budapesta. Totul s-a derulat sub bagheta dirijorului operei din Graz, Austria.

Festivalul European Music Open îşi propune să aducă la Oradea cât mai multe personalităţi ale muzicii europene.

„Este un proiect complementar pe proiectele deja existente ale oraşului şi acest proiect îşi propune pe lângă celelalte să formeze, dacă vreţi, un loc de întâlnire anual al personalităţilor europene în capitala Crişanei”, a precizat Alexandru Badea, directorul artistic al festivalului.

"Considerăm că festivalul este unul din evenimentele importante pe harta culturală a Oradei şi va deveni sperăm noi unul din reperele culturale ale oraşului”, a declarat Mihai Jurca, director executiv APTOR.

Cea de-a doua ediţie a festivalului a mai programat vineri, la teatrul "Regina Maria", o gală de balet, urmată sâmbătă de un colocviu la care vor participa Andrei Vieru şi Horia Roman Patapievici. Duminică, o gală de operetă va încheia European Music Open.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri