Evaluarea Naţională, pregătită suplimentar

Data publicării:
pregatire evaluare nationala 211014

Schimbările făcute în programa pentru Evaluarea Naţională la limba şi literatura română au constituit o surpriză neplăcută pentru elevii de clasa a VIII-a. Practic, s-a introdus aproape în totalitate materia din ultimul an de studiu.

"La literatură au fost introduse noi cerinţe privitoare la trăsăturile genului dramatic, la specii literare precum romanul, balada şi doina populară. La gramatică au fost reintroduse cele trei tipuri de subordonate", a confirmat Diana Simina, profesoară de limba română.

În această situaţie, elevii au o singură soluţie:

"Încerc să învăţ mai mult, să mă străduiesc mai mult decât în anii trecuţi."

De noi cerinţe nu au scăpat nici la matematică.

"S-a introdus capitolul de corpuri rotunde, ceea ce înseamnă că va trebui o pregătire mai intensă a elevilor şi în acest scop la nivel de şcoală se fac pregătiri suplimentare cu elevii", spune Diana Curilă, profesoară de matematică.

Orele suplimentare înseamnă mai puţin timp liber pentru viitorii absolvenţi, însă îi scutesc pe părinţi de cheltuielile cu meditaţiile. Spre deosebire de orele particulare, unde o şedinţă costă chiar şi 40 de lei, pregătirile de la şcoală sunt gratuite.

Primul examen scris la Evaluarea Naţională 2015 va fi la limba şi literatura română, pe 22 iunie. Proba scrisă la matematică e programată pentru 24 iunie 2015.

Reporter: Diana Grad
Operator: Cristian Rusu
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri