Expediţie românească în Siberia. Din cauza războiului din Ucraina, temerarii au făcut un ocol de 800 de kilometri, prin Oradea

Data publicării:
expeditie Digi World

La cei 28 de mii de kilometri se adaugă alţi opt sute de kilometri. În loc să meargă din Bucureşti înspre est, spre Republica Moldova, prin Ucraina, expediţia a trebuit deviată spre vest, prin Oradea.

"Traseul l-am modificat ca să evităm Ucraina, pentru că sunt aceste tensiuni. Am fost nevoiţi să ocolim opt sute de kilometri şi s-o luăm prin Ungaria, Slovacia, Polonia, Belarus şi să ajungem în Moscova", explică Florentin Tufă, membru al expediţiei.

Pentru cei şapte temerari nici distanţa şi nici condiţiile meteo din Siberia nu reprezintă o problemă.
Mihai Ţucă a decis să pornească în această expediţie pentru a vedea cum poate fi viaţa într-un loc sălbatic şi izolat.

"Vrem să o vedem în toată splendoarea ei. Este o zonă neatinsă de om, cred că va fi spectaculos. Am mai fost în Siberia de sud acum doi ani, a fost o experienţă deosebită", dezvăluie exploratorul.

Au ales această perioadă a anului deoarece pe ruta stabilită până în nordul extrem al Siberiei mai circulă mastodonţii Kamaz care aprovizionează populaţia din zonă. Curajoşii români se aşteaptă ca în urma expediţiei să poată schimba percepţia despre zonele extreme de pe glob.

"Aştept să mă întorc cu imagini noi pe care puţini au ocazia să le vadă. Sunt foarte curios de ce aleg oamenii să locuiască acolo", spune George Oprean, fotograful expediţiei.

Pentru o perioadă de câteva săptămâni maşinile de teren le vor oferi şi adăpost. Ca să poată circula în siguranţă pe frig şi pe zăpada care poate atinge şi un metru autoturismele au fost echipate cu anvelope speciale din Vladivostok.

"Sunt nişte anvelope de iarnă 100%, cam nouăzeci şi ceva de centimetri diametru şi destul de late, pe care vom merge cu presiune foarte scăzută ca să "plutim" pe zăpadă", detaliază alt membru al expediţiei, Cornel Zamfirescu.

Imagini în timp real din expediţia care durează două luni pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Digi World şi în secţiunea specială de pe pagina web www.digi-world.tv.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri