Fântâni publice de decor. Jumătate dintre artezienele din Oradea nu funcţionează

Data publicării:
BETA fantani

Din cele zece fântâni existente în Oradea, mai bine de jumătate nu mai funcţionează. Chiar şi cele mai noi au probleme, cum este cazul celei amplasată la intersecţia bulevardelor Dacia și Decebal.

"Este o funcţionare parţială, nu am găsit încă soluţia optimă pentru a pune în funcţiune perdeaua de apă", recunoaște Ovidiu Gavra, directorul Companei de Apă Oradea.

Atracţia parcului Magnoliei din cartierul Rogerius este o fântână amplasată în mijlocul spaţiului verde, dar nu mai funcţionează. De aceeaşi privelişte au parte şi orădenii care se plimbă prin parcul Petofi, unde arteziana nu mai pornit de trei ani. 

Autorităţele spun că lucrările de reparaţii la fântânile nefuncţionale ar putea costa prea mult.

"În cazul în care se strică o pompă, repunerea în funcţiune poate să ajungă la câteva mii de euro", susține directorul Companei de Apă Oradea.

Cum răcoarea emanată de fântâni lipseşte în oraş, nici containerele anti caniculă nu au fost deschise anul acesta chiar dacă temperaturile au trecut în unele zile de 33 de grade.

"Amplasarea containerelor în oraşe, dar şi în comune, se va face de către autoritatea publică locală, în colaborare cu direcţia de sănătate publică, începând cu temperatură de 35 de grade timp de trei zile consecutiv", atrage atenţia Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor.

Ca refugiu împotriva călduri orădeni mai au la dispoziţie 49 de cişmele amplasate în parcurile din oraş.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri