Fără gunoaie la vedere. În Oradea se montează 10 incinte subterane de colectare a deșeurilor

Data publicării:
incinte subterane gunoi 2

Tipul clasic de adunare a gunoiului ar putea deveni o amintire în Oradea. Municipalitatea testeaza un nou tip de incinte pentru depozitarea deșeurilor.

"În momentul în care deșeurile sunt introduse în cuvă, ele vor cădea la o adâncime de 1,80 m. Prin închiderea acestei cuve se împiedică răspândirea mirosului", explică Mircea Stejeran, șeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din Primăria Oradea.

Fiecare incintă are două tipuri de containere: pentru deșeuri reciclabile și deșeuri menajere.

"Mașinile RER vor fi echipate cu un furtun hidraulic care se va conectat prin cuplă rapidă prin acest sistem de containere îngropate. Automat se va ridica platforma la suprafață", a detaliat Ionel Ban, directorul de producție al firmei de salubritate din Oradea.

Deși o parte din orădeni a început să le folosească, autoritățile spun că noile containere îngropate vor putea fi utilizate peste două săptămâni.

"La fiecare cartier ar trebui făcută treaba asta! Asta nu miroase, e la adâncime și capacitate mai mare de stocare."

În oraș se montează 10 astfel de incinte subterane, al căror cost de 630 de mii de lei este suportat de firma de salubritate. Autoritățile au în vedere amplasarea și în alte puncte a acestor containere.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri