Fermele de porci, condiții modificate de autorizare

Data actualizării: Data publicării:
porci1

Deputatul PNL Florica Cherecheş propune măsuri ca Oradea să nu mai fie invadată de mirosul de la ferma de porci de lângă oraş. Parlamentarul vrea ca până la expirarea autorizaţiei de mediu a fermei, în luna octombrie a acestui an, să se modifice condiţiile de autorizare pentru astfel de afaceri.

Florica Cherecheş a depus la Ministerul Mediului şi la cel al Sănătăţii un memoriu prin care cere ca noua reglementare să prevadă cerinţe speciale pentru producători, cum ar fi investiţiile în infrastructură şi în retehnologizare.

Deputatul cere modificarea prevederilor referitoare la distanţa minimă până la zonele rezidenţiale, realizarea perdelei forestiere şi folosirea anumitor substanţe de neutralizare a mirosurilor.

În plus, Cherecheş i-a îndemnat pe localnici să depună plângeri la Garda de Mediu.

Florica Cherecheş, deputat PNL de Bihor: "Nu vreau închiderea fermei. Avem nevoie, susţin producţia românească, dar există foarte multe, nu ştiu, cel puţin cincisprezece ferme de pui şi de porci care aparţin aceluiaşi grup de firme, şi care deranjează foarte tare judeţul. Nu putem să ignorăm toate aceste lucruri şi nu putem să ne facem că nu se simte, că nu miroase şi că nu deranjează şi că nu ne afectează. Şi nu putem să spunem în continuare că mirosul nu poate fi măsurat şi, ca atare, nu există."

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri