Festivalul Internaţional de Folclor a adus în Oradea artişti din cinci ţări

Data publicării:
folclor 070714

Acest ansamblu folcloric a venit din Grecia cu cele mai frumoase costume din portul popular elen. Artiştii au cântat şi au dansat ore în şir pe scena amenajată în parcul Bălcescu din Oradea.

"Hainele pe care le purtăm sunt din regiunea pe care o reprezentăm, Macedonia, nordul Greciei. Acest costum este purtat de fetele care se căsătoresc. Îl îmbracă în ziua nunţii", spune Theodora, o artistă din Grecia.

La Festivalul Internaţional de Folclor de la Oradea au participat şi artişti din Turcia. Cele două ansambluri folclorice au interpretat dansuri şi cântece de la graniţele cu Grecia, Bulgaria şi Georgia. Pentru fiecare moment artistic au îmbrăcat costume populare diferite.

"Ne place mult Oradea. Oamenii sunt prietenoşi şi foarte buni. Anul viitor vrem să venim din nou aici", promite Caner Konuskan, artist din Turcia.

Slovacii au impresionat prin portul bărbătesc şi coafura fetelor iar sârbii prin opincile şi şorţurile colorate purtate de dansatori. Totul spre bucuria zecilor de spectatori care au venit să-i admire.

Pe lângă ansamblurile folclorice din străinătate la festivalul internaţional de folclor, au participat şi artişti din Timişoara, Bistriţa, Botoşani şi Oradea.

reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri