Festivalurile de iarnă, piață de desfacere pentru producătorii locali

Data publicării:
Serb rile Z pezii V rtop 2016 2

Festivalurile de iarnă sunt o bună piață de desfacere pentru producătorii locali. Cu gândul la profit, gospodarii vin cu ce au mai bună în cămară și în pivniță.

"Venim din Colești, de lângă Vașcău, și, așa cum este și motto-ul nostru, venim cu produse cu drag, printre care mezeluri, brânzeturi, fructe și legume procesate din diferite zone a depresiunii Beiușului", spune George Hoțopan, producător.

"Sunt foarte încântată că au venit cu produsele lor tradiționale. Am și încredere în ele și cu atât mai mult cu cât știu că sunt naturale 100% și cu siguranță că ne va prinde bine mai ales iarna când suntem lipsiți de multe vitamine", spune o turistă.

Unii producători se bazează pe ingredientele folosite în prepararea produselor sau pe modul de prezentare. Pentru alții însă cea mai bună reclamă e mirosul. O recunosc și doamnele care au venit la Serbările Zăpezii de la Vârtop cu tăvi pline de plăcinte cu brânză, mere sau afine.

"- Ce le-ați pregătit turiștilor?
- Plăcinte cu brânză dulce, cu afine, cu măr făcute în casă, la cuptor cu lemne, proaspete."

Încântați de oferta producătorilor din Apuseni, turiștii s-au întors acasă cu gențile pline.

"Am cumpărat siropuri de mărișor, de cătină, de brad și de coarne. Am înțeles că sunt bune produsele."

În satul de vacanță Vârtop, borcanele cu dulcețuri s-au vândut începând de la 10 lei, la fel și sticlele cu siropuri naturale. O sticlă de 2 litri de vin de coacăze a costat 25 de lei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri