Filosofi, istorici, politicieni, despre I.C. Brătianu

Data actualizării: Data publicării:
VO simpozion Bratianu

"Ce înseamnă să fii patriot? Nu avem decât să ne uităm la Ionel Brătianu şi vom vedea din desfăşurarea vieţii lui ce înseamnă a fi patriot." Sunt cuvintele cu care l-a descris filosoful Mihai Şora pe marele om politic Ionel Brătianu.

Despre personalitatea premierului Marii Uniri au vorbit şi liderii PNL care au participat, vineri, la dezvelirea statuii lui Brătianu din parcul cu acelaşi nume din Oradea.

În cadrul simpozionului ce a urmat acestui eveniment, filosoful Nicolae Noica a pomenit despre cele 2300 de scrisori pe care Ionel Brătianu le-a adresat familiei pe parcursul a şapte ani. La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că "familia Brătianu este un model pentru orice familie din România".

Nicolae Noica, filosof: "Despre viaţa şi studiile lui Brătianu în aceşti şapte ani putem afla informaţii dintr-o impresionantă corespondenţă pe care a purtat-o cu familia. Auziţi, peste 2300 de scrisori adresate părinţilor şi fraţilor."

Ionuţ Cojocaru, istoric: "Unii cred că politica e distractivă, cu foloase şi onoruri, spunea Ionel Brătianu. Sunt convins că astăzi nu credeţi acelaşi lucru. Ionel Brătianu cumpănea foarte mult asupra deciziilor, pentru că era conştient că deciziile afectează vieţi, influenţează decizii, influenţează oameni."

Mihai Şora, filosof: "Ce înseamnă să fii patriot? Nu avem decât să ne uităm la Ionel Brătianu şi vom vedea din desfăşurarea vieţii lui ce înseamnă a fi patriot. E o viaţă de muncă, pusă în serviciul ţării."

Ludovic Orban, preşedintele PNL: "Ionel Brătianu este un model pentru noi. Ionel Brătianu, de fapt familia Brătianu este un model pentru orice familie din România, model de dragoste faţă de ţară, model de sacrificiu pentru ţară."

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri