Florin Birta, noul președinte al PNL Oradea

Data publicării:
Birta presedinte PNL Oradea

Viceprimarul de Oradea Florin Birta este noul preşedinte al filialei locale a PNL. Birta a câștigat cu 7 voturi lupta electorală cu celălalt viceprimar al municipiului Mircea Mălan. Peste două săptămâni sunt programate alegerile pentru șefia filialei judeţene, la care și-a anunţat candidatura primarul Oradei, Ilie Bolojan.

Înainte de vot, fiecare din cei doi candidați la conducerea PNL Oradea și-a prezentat reușitele care îl recomandă pentru noua funcție.

Florin Birta, candidat la preşedinţia PNL Oradea: "Alături de oameni de valoare am putut să pun umărul la dezvoltarea acestui partid şi acestui oraş. În ultimii ani am condus Clubul Sportiv Municipal Oradea. În calitate de preşedinte, rezultatele au fost extraordinare. Azi, ca viceprimar, sunt implicat în coordonarea mai multor direcţii şi proiecte."

Mircea Mălan, candidat la preşedinţia PNL Oradea: "Am coordonat aproape toate marile proiecte pe care oraşul nostru le-a derulat până în această perioadă, de la investiţiile mari, în termoficare, la pasajele peste centură, la drumul expres, la Piaţa Unirii, la Aquapark, piaţa din Rogerius."

Numărătoarea voturilor a stabilit că ambii candidați au reușit să convingă un număr aproximativ egal de liberali.

"Pentru Birta Florin Alin - 403 voturi şi voturi pentru domnul Mălan Mircea - 396, ceea ce înseamnă că domnul Birta Florin Alin este preşedintele organizaţiei municipale Oradea a Partidului Naţional Liberal", a anunţat Janos Kiss, preşedinte de comisie.

"Mă aşteptam să fie un rezultat foarte strâns, nu eram convins că va fi în favoarea mea sau în favoarea colegului meu Mircea Mălan. Important este că la numărare voturile au fost numărate corect şi că victoria nu a fost contestată de către partea cealaltă", a declarat după anunţarea rezultatelor Florin Birta, preşedintele PNL Oradea.

Liberalii se vor întruni din nou peste două săptămâni, când vor avea loc alegerile pentru preşedintele filialei județene. Singurul care și-a anunțat până acum candidatura este primarul de Oradea Ilie Bolojan.

În deschiderea ședinței PNL Oradea, edilul, care a și ocupat funcția de președinte al organizației municipale, a prezentat un raport de activitate. Ilie Bolojan a enumerat cu această ocazie principalele realizări ale ultimului mandat.

"Pentru prima dată în acest mandat, după alegerile locale, ca urmare a unui scor bun la nivelul municipiului. PNL este în situaţia în care, obţinând două treimi din mandate, asigură în acest moment administrarea oraşului cu o formulă completă. În urma mandatului gestionat de PNL să se constate o creştere a locurilor de muncă şi a salariilor în Oradea, o dezvoltare a oraşului, o îmbunătăţire a imaginii acestuia."

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate pe care oamenii și-au abandonat...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...