FOTBAL. Bihoreanul Ricardo Farcaş, campion cu Ajax la juniorii sub 17 ani

Data actualizării: Data publicării:
Ricardo Farcas
foto: Ajax TV

La primul său an la Ajax Amsterdam, orădeanul Ricardo Farcaş a obţinut primul succes în Olanda: campion naţional al juniorilor sub 17 ani. Performanţa obţinută i-a adus prezenţa în clubul select al fotbaliştilor români care au câştigat campiontul alături de "lăncieri".

Ricardo Farcas
foto: Ajax TV

"Să joci pentru Ajax este o mândrie, mai ales ca român. Este o anumită presiune pentru că fiecare jucător îşi doreşte să joace pentru Ajax şi la fiecare meci, la fiecare antrenament, dă 100%", spune Ricardo Farcaş.

Mijlocaşul orădean care are un contract pe trei ani cu formaţia olandeză este primul român şcolit la academia talentelor lui Ajax. După ce a trecut şi pe la academia celor de la Arsenal, Ricky are planuri mari de viitor.

"Vreau să debutez cât mai repede la echipa mare. Trebuie să avem răbdare, pentru că am doar 16 ani. Sper ca în cel mai scurt timp să fac pasul."

Jucătorul aflat în vacanţă acasă, la Oradea, îşi doreşte să repete isprava şi în noul sezon şi să dea lovitura şi cu naţionala de juniori a României.

„Sper din tot sufletul, anul viitor, când avem calificările, să ne calificăm. Sunt bucuros, mă duc cu zâmbetul pe buze tot timpul la echipa naţională."

Pe lângă titlul naţional la juniori, Ricardo Farcaş şi-a trecut în palmares şi câştigarea puternicului turneu Future Cup.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri