FOTBAL. Nicolae Sarcină a preluat atât clubul Luceafărul, cât şi baza din Sînmartin

Data publicării:
sport sarcina

Oradea nu rămâne fără fotbal în liga secundă. Salvarea Luceafărului, care a fost la un pas de retragerea din campionat a venit în ultimul moment. Locul finanțatorului Ioan Blidaru a fost luat marți seară de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. Acesta a bătut palma cu cel care a înființat Luceafărul, Gavrilă Ghilea, atât pentru preluarea clubului, cât și a bazei sportive din Sînmartin.

"Domnul Blidaru a încercat, cu Consiliul Județean să preia echipa, nu a reușit. Dânsul a lăsat-o, urma desființarea, retragerea din liga a doua. Pe ultima sută de metri am reușit, cu un nou investitor să rezolvăm, ca să continuăm în liga a doua", a declarat, miercuri, Dumitru Ghilea, fostul președinte CS Luceafărul Oradea.

O dată cu cumpărarea clubului de către Nicolae Sarcină, imediat au apărut și primele temeri în ceea ce privește o eventuală mutare a echipei bihorene în Gorj.

"S-a pus și problema asta, să mute echipa, dar preluând și baza sperăm că va rămâne aici și nu va mai merge în Gorj", spune Dumitru Ghilea.

Primul antrenament sub patronajul lui Nicolae Sarcină aa avut loc miercuri, la Sînmartin, sub conducerea lui Cristian Dulca. Acesta are la dispoziție jucătorii care nu au semnat încă rezilierea contractelor, dar și o parte dintre cei care s-au despărțit de Oradea, dar sunt dispuși să revină. Acestora li se vor mai adăuga în aceste zile și alți jucători, doriți de antrenorul care ar urma să fie investit, dar numai după despărțirea oficială dintre Luceafărul și Țălnar.

Cert este că sâmbătă, de la ora 11, pe stadionul Iuliu Bodola, Luceafărul va evolua în compania Chindiei Târgoviște.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri